Política 03/03/2016

El Parlament tomba una moció del PP contra la consulta de BCN World

El Govern entregarà un informe a la cambra sobre la situació d'ATLL

Gerard Pruna
2 min
El ple del Parlament durant la votació de les mocions / ACN

BarcelonaDebat sobre BCN World al Parlament. La cambra ha viscut aquest dijous una nova entrega del que s'endevina com una de les qüestions clau de la legislatura i un dels debats que més dubtes genera tant dins del Govern -amb sensibilitats diferents sobre el macrocomplex- i entre JxSí i la CUP.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquest dijous, però, els dos grups han mantingut la unitat i han votat junts -amb Catalunya Sí que es Pot- contra una moció del PP que demanava accelerar BCN World i desistir de l'objectiu de fer una consulta sobre el projecte, una iniciativa que sí ha rebut el suport de Ciutadans, PSC i PP.

El portaveu adjunt de JxSí, Roger Torrent, ha justificat el rebuig del seu grup a la moció -malgrat que en un dels seus punts defensava BCN World com una oportunitat- per considerar-la "oportunista", ja que el que buscaven els populars era burxar en les diferències dins del Govern.

Fonts de l'executiu català han explicat a l'ARA que JxSí preveu votar en contra de totes les propostes parlamentàries sobre BCN World per "no alterar el diàleg intern i extern per buscar el millor acord possible".

La CUP, per la seva banda, també ha rebutjat la moció, tot i que en el seu cas ho ha fet amb dures crítiques al disseny actual del Centre Recreatiu Turístic, i avisant que s'està "venent fum" amb algunes de les afirmacions que es fan sobre com serà BCN World.

El diputat del PP i primer tinent d'alcalde a Tarragona, Alejandro Fernández, ha lamentat que la moció no hagi prosperat, i ha criticat que el Govern "un cop més gira l'esquena a Tarragona". El diputat popular ha acusat el "nacionalisme" de patir un "antitarragonisme epidèrmic", i ha demanat que no es castigui els tarragonins "portant-los a la misèria".

Informe sobre ATLL

Sí s'ha aprovat una moció de Ciutadans que insta el Govern a entregar al Parlament un informe sobre la situació d'Aigües Ter Llobregat (ATLL). Un informe que haurà de detallar com es va signar el contracte de concessió, analitzar l'escenari a seguir si el Tribunal Suprem obliga a rescindir el contracte amb Acciona i estudiar quines mesures prendre, fins i tot si cal personar-se judicialment, si es demostra que hi ha hagut irregularitats.

stats