Política 18/11/2014

Llum verda del Parlament al tràmit per portar la indemnització del Castor al TC

La Mesa del Parlament demana un dictamen al Consell de Garanties Estatutàries, previ a la votació en el ple de la interposició del recurs

Ara
1 min

BarcelonaLa Mesa del Parlament ha acordat aquest dimarts a proposta d'ERC iniciar els tràmits per denunciar davant del Tribunal Constitucional el reial decret d'indemnització exprés per la paralització de la planta d'extracció de gas Castor, per valor de 1.350 milions d'euros ja liquidats a l'empresa promotora.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Després de l'inici dels tràmits, la Mesa ha demanat al Consell de Garanties Estatutàries l'informe preceptiu abans que els grups parlamentaris puguin demanar la interposició d'un recurs d'inconstitucionalitat, que en última instància s'haurà de votar en sessió plenària del Parlament.

Pagament exprés

Si bé el termini per pagar a ACS, empresa presidida per Florentino Pérez, no vencia fins el 14 de novembre, tres dies abans, l'11, ja havia cobrat els 1.350 milions d'euros. La Generalitat ja va anunciar la setmana passada la seva intenció d'impugnar el reial decret d'indemnització del Castor.

stats