Política 24/09/2016

Parlon i Iceta fan pinya amb Sánchez: "Allibera'ns, Pedro!"

El primer secretari i Parlon eviten el cos a cos per a les primàries a la Festa de la Rosa

Maiol Roger
2 min
Pedro Sánchez, entre Iceta i Parlon, a la festa dela rosa

GavàLa Festa de la Rosa aplega milers de socialistes, però Miquel Iceta i Núria Parlon, candidats a les primàries que el PSC celebrarà el 15 d'octubre, han evitat centrar-se en la confrontació d'idees per liderar el partit i han orientat els discursos a donar suport a Pedro Sánchez en el seu intent de bastir una alternativa a un govern del PP.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Iceta ha estat especialment vehement i ha aconseguit fer aixecar la Pineda de Gavà clamant que Pedro Sánchez ha de ser president per fer fora Mariano Rajoy: "Allibera'ns, Pedro! Allibera'ns de Rajoy i del PP, per Déu! Aguanta!" En plena ofensiva de sectors del PSOE perquè Sánchez es faci enrere, els socialistes catalans li han enviat un missatge unànime, que ho intenti: "Resisteix les pressions, intenta formar una majoria progressista i de canvi", ha insistit Iceta.

També Parlon ha donat suport al secretari general del PSOE: "Pedro Sánchez serà el pròxim president d'Espanya", ha dit, i ha enviat un missatge directe als 'barons': "A alguns companys del comitè federal del PSOE els vull demanar que facin pinya amb Pedro Sánchez".

Parlon ha estat la que ha dedicat més part del discurs a les primàries. L'alcaldessa de Santa Coloma ha parlat de la necessitat de renovació del partit, un dels seus missatges clau per postular-se com a primera secretària per davant de Miquel Iceta: "És un procés de renovació constructiu, només vol sumar, vol posar al capdavant tota una generació que vol entomar el lideratge del nostre partit".

Iceta, en canvi, ha despatxat tota referència a Parlon subratllant que el que havia dit "ho podem dir tots els socialistes". Més enllà d'aquesta referència i a un intercanvi de les samarretes de campanya, el primer secretari s'ha centrat a buscar el fervor dels militants apel·lant al discurs socialista i agraint que l'hagin posat de primer secretari: "Vosaltres heu fet possible al ball".

stats