Política 21/10/2017

Parlon dimiteix de l'executiva del PSOE després d'oposar-se a l'aplicació del 155

L'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet era la principal dirigent del PSC a la direcció de Ferraz

Marc Toro
1 min
L'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet i dirigent del PSC i el PSOE, Núria Parlon, a la presentació de la nova executiva de Pedro Sánchez

BarcelonaL'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, ha dimitit aquest dissabte al vespre de l'executiva del PSOE pel seu desacord amb el suport de Ferraz a l'aplicació del 155. La dimissió es produeix en paral·lel al comunicat que la mateixa Parlon, juntament amb diferents alcaldes del PSC, ha signat en contra de la intervenció de l'autonomia i per demanar a la direcció de Miquel Iceta que s'hi oposi "frontalment".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'alcaldessa, que ocupava la secretaria de cohesió i integració a Ferraz, era la socialista catalana més destacada en la direcció de Pedro Sánchez, pel qual va fer una intensa campanya quan es disputava fa uns mesos la secretaria general del PSOE amb Susana Díaz. Amb aquesta renúncia, el PSC es queda amb dos representants a l'executiva del PSOE: l'alcalde de Viladecans, Carlos Ruiz, i l'aranès Paco Boya.

El PSOE ha confirmat la dimissió en un breu comunicat en què s'informa que Sánchez "ha agraït la feina" de Parlon, a la qual trasllada tot el seu "afecte i suport" com a membre del "partit germà a Catalunya". "En vista de la situació de màxima tensió a Catalunya, respectem la decisió de l'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet de no formar part de la direcció", afegeix el text.

stats