PRIMÀRIES REPUBLICANES
Política 17/09/2011

La participació al superdissabte d'ERC arriba al 23% al migdia

La participació cau 12 punts respecte del convuls superdissabte del 2008, amb quatre candidatures enfrontades, en què les urnes havien obert una hora abans. La mesa electoral d'Olot, la que més participació havia registrat al migdia, supera el 49%

M.colomer
1 min

BarcelonaUn 22,9% de la militància d'ERC (1.700 dels 7.700 afiliats amb dret a vot) havia dipositat el seu vot des de les 10 del matí i fins a les 13 hores del migdia en alguna de les tres urnes per triar el president, la secretària general i el candidat a Madrid. Això representa un descens de la participació de 12 punts respecte del superdissabte del 2008 (les urnes havien obert una hora abans), la jornada prèvia a un dels congressos més convulsos del partit, en què concorrien quatre candidatures enfrontades entre elles. El fet que aquesta vegada tant la direcció sortint com l'entrant hagi aconseguit conduir un relleu relativament pacífic (de pau absoluta en comparació amb el 2008) fa preveure una participació més moderada.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El focus se centra aquesta vegada en la tria del candidat a Madrid. Hi aspiren l'actual secretari general i portaveu al Congrés, Joan Ridao, i l'historiador i exportaveu de BCN Decideix Alfred Bosch, candidat avalat per la direcció. A les 13 hores, el col·legi electoral que més participació havia registrat era el de la capital de la Garrotxa, Olot, on havien dipositat el seu vot el 49% de la militància, seguit de Banyoles (47%) i el Clot (40%). Ho ha informat en roda de premsa el portaveu del partit, Ignasi Llorente, que ha destacat el ritme "important" de participació.

stats