Política 17/10/2017

Pascal diu que l'oferta de diàleg queda "molt tocada" amb l'empresonament dels líders de l'ANC i Òmnium

La coordinadora del PDECat deixa clar que "els encaixos constitucionals ja no tenen cap sentit"

Ara
2 min
Pascal anota que l'oferta de diàleg queda "molt tocada" amb l'empresonament dels líders de l'ANC i Òmnium

BarcelonaLa coordinadora del PDECat, Marta Pascal, ha assenyalat que "l'oferta de diàleg queda molt tocada" amb l'empresonament dels líders de l'ANC i Òmnium, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, un arrest que ha qualificat d'"absoluta barbaritat perquè significa que a l'Europa del segle XXI hi ha presos polítics". "Estem escandalitzats i ho denunciarem amb totes les nostres forces", ha remarcat en una entrevista a 'Els Matins de TV3'. Les detencions demostren, a parer de Pascal, que "a l'altra banda no hi ha ningú" en al·lusió a la mà estesa del president Puigdemont.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Molta serenor, però també molta fermesa", ha receptat Pascal, a l'espera que "el Govern es posicioni avui". En qualsevol cas, ha advertit: "No ens mourem de la determinació per complir el mandat democràtic, i en aquest moment és clau la unitat". En aquest sentit ha refusat parlar d'una possible reforma constitucional. "Quan sents que diuen que els mestres alliçonen els nens, te n'adones que volen portar-nos a la prèvia del 1978, els encaixos constitucionals ja no tenen cap sentit".

Pel que fa al debat sobre com fer efectiva la independència, Pascal ha subratllat que "els ciutadans van votar i cap Parlament pot substituir aquesta votació". "La gran votació ja es va produir i de forma massiva, hem de ser conscients que l'1 d'octubre ja es va votar la independència", ha recalcat. I ha afegit: "En parlarem amb la resta d'actors per seguir amb la unitat". La coordinadora del PDECat ha negat que sigui partidària de convocar eleccions: "Són afirmacions malintencionades, no ens trobaran especulant frívolament sobre un escenari electoral, si ho fem serà a porta tancada. No em consta que estigui damunt la taula i és responsabilitat únicament del president Puigdemont", ha deixat clar Pascal.

Sobre si el PDECat aposta per una mobilització permanent al carrer, Pascal ha afirmat: "Estem per defensar les nostres institucions i el nostre país, però el que va passar el dia 3 va més enllà d'una vaga general perquè va ser una aturada de país". També ha justificat que s'hagi ajornat el ple per "la manca de consens" i pel context polític. "A mesura que passin els esdeveniments valorarem si s'ha de convocar el ple". Sigui com sigui, Pascal ha opinat que "avui és més positiva la resposta ciutadana que no un ple perquè la comunitat internacional vegi la força de la gent".

stats