ELECCIONS MUNICIPALS
Política 01/02/2011

Gest de Pasqual Maragall a favor de Tura per a les primàries de Barcelona

Tots dos han mantingut aquest dimarts una trobada informal en la qual s'han intercanviat cartells de campanya

Acn
2 min
Maragall i Tura, intercanviant cartells de campanya

BarcelonaL'expresident de la Generalitat i exalcalde de Barcelona, Pasqual Maragall, ha fet aquest dimarts un gest de suport a la candidata a les primàries del PSC per a l'alcaldia de Barcelona, Montserrat Tura, que disputa la candidatura a Jordi Hereu. Maragall li ha lliurat el que va utilitzar durant la campanya electoral de 1999 i Tura li ha donat una imatge que farà servir durant la campanya de primàries i que té un estil molt semblant. Fa unes dies, Tura ja va rebre el suport d'Ernest Maragall i aquest dimarts ha rebut el de l'expresident de la Generalitat i exalcalde de Barcelona.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tot i que explícitament l'entorn de Tura no parla obertament del suport de l'expresident de la Generalitat, la fotografia, el seu gabinet ha distribuït aquest dimarts a la tarda dues fotografies on es pot veure, en la primera, l'intercanvi de cartells, i en la segona a l'exalcalde i l'exconsellera somrients. La relació de tots dos ve de lluny i tenen una estreta relació. Cal recordar que Maragall va nomenar el 2003 Tura com a consellera d'Interior. La imatge arriba a pocs dies de l'inici de la campanya interna, que acabarà amb unes primàries entre Tura i Hereu el 19 de febrer. L'expresident, però, es va donar de baixa com a militant del partit.

Maragall ha donat a Tura un cartell que va utilitzar l'any 1999 en la campanya electoral en què va intentar guanyar Jordi Pujol. La campanya és un esbós de les celles, els ulls, el bigoti i el somriure de Maragall. Per la seva banda, Tura li ha lliurat un cartell d'estil molt semblant, amb un esbós del seu cabell i de les seves ulleres. La candidata a les primàries preveu utilitzar aquesta imatge al llarg de la campanya interna.

Tura i Maragall han mantingut una trobada informal aquest dimarts al migdia durant aproximadament una hora. Han parlat de les primàries a Barcelona i també d'aquest sistema d'eleccions en els partits americans. Cal recordar que Maragall es va sotmetre a unes primàries al PSC l'any 1999 per ser el candidat a la presidència de la Generalitat, però que en aquella ocasió va ser l'únic candidat.

stats