Política 30/11/2014

Pasqual Maragall assisteix a l'acte de presentació de MES, el nou partit socialista sobiranista

La presentació de la nova formació ha comptat també amb la presència de representants d'ERC, CiU i ICV

S. G.
1 min

BarcelonaL'expresident Pasqual Maragall ha assistit a l'acte de presentació de MES, Moviment d'Esquerres, el nou partit socialista sobiranista sorgit de la confluència de Nova Esquerra Catalana —la formació que va crear Ernest Maragall— i Moviment Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Pasqual Maragall ha assistit a l'acte acompanyat de la seva dona, Diana Garrigosa, i de la mà d'Ernest Maragall han segut a la primera fila de la presentació del nou partit enmig de l'ovació de tots els assistents.

En la presentació de MES també hi han estat representants altres partits. Per part d'ERC, hi ha assistit el vice secretari general d'acció política, Cesc Iglésies, i el portaveu dels republicans al Congrés, Alfred Bosch; per part de CiU, hi ha assistit la diputada Meritxell Borràs, i d'ICV el secretari general, Josep Vendrell.

No hi ha anat, en canvi, cap representant del PSC ni tampoc d'Avancem, que van negociar la confluència amb NeCat i Moviment Catalunya però que finalment es van aixecar de la taula de negociació i de moment prioritzen l'entesa amb ERC. Amb tot, l'exportaveu del PSC a l'Ajuntament de Barcelona Jordi Martí s'ha mostrat convençut que Avancem s'acabarà sumant a MES. "Seria absurd imaginar que la gent que ha aplegat Avancem no tenen lloc a MES. Estem segurs que hi seran", ha dit.

A l'acte també hi ha hagut representants de la societat civil, com ara Eduardo Reyes per part de Súmate i Jaume Marfany com a membre del secretariat de l'ANC.

stats