Política 14/01/2017

Patxi López anunciarà la seva candidatura a liderar el PSOE aquest diumenge

El candidat aspira a conjugar les dues ànimes enfrontades del partit

Dani Sánchez Ugart
1 min
Patxi López arribant al Congrés aquest dimecres / EFE

MadridEl PSOE està a punt de tenir el primer candidat oficial a les primàries que se celebraran al maig. L'exlehendakari Patxi López anunciarà aquest diumenge la seva candidatura en una roda de premsa i arrencarà una campanya de quatre mesos per aconseguir el lideratge orgànic del partit, segons han confirmat a l'ARA fonts de l'entorn del candidat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

López aspira a conjugar les dues ànimes enfrontades del partit i encarnar una tercera via entre Susana Díaz i Pedro Sánchez, obertament enfrontats i que encara no han aclarit els seus plans públicament.

L'anunci de López arriba el mateix dia que el PSOE ha definit el calendari orgànic cap al congrés en què es triarà el nou líder i que se celebrarà els dies 17 i 18 de juny, amb un procés de primàries previ –si hi ha més d'un candidat– al maig.

L'exlehendakari es va mantenir fidel a Pedro Sánchez fins a l'últim moment i va votar sempre al costat de l'ex secretari general al comitè federal de l'octubre, que va acabar amb la seva dimissió. Després, però, va acceptar la decisió del partit d'abstenir-se en la investidura de Mariano Rajoy i ha anat bastint ponts amb el nou ordre socialista.

stats