Política 21/08/2012

Patxi López ja parla euskera (18 segons)

El lehendakari es va comprometre a aprendre la llengua abans d'acabar la legislatura. Des del 2009 té un mestre d'euskera. Les classes han costat 125.000 euros, a càrrec dels pressupostos públics

Ara
1 min
El lehendakari Patxi López

BarcelonaEl lehendakari Patxi López s'ha atrevit amb l'euskera en la compareixença per anunciar l'avançament de les eleccions al Parlament Basc per al 21 d'octubre. Primer s'ha adreçat en castellà als assistents i després ha dit el mateix en euskera ('Gara' n'ha penjat el vídeo). En total 18 segons. Després ha tornat al castellà.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

López es va comprometre a aprendre la llengua en accedir al càrrec de lehendakari i des del 2009 té un mestre particular d'euskera. Les lliçons han costat més de 125.000 euros, a càrrec dels pressupostos públics. Per al 2012 la partida s'ha incrementat en 8.000 euros i ha arribat als 48.211 euros.

El lehendakari es va comprometre a fer la seva primera entrevista en euskera abans que acabi la legislatura. Amb els diners que han costat les classes, podrien estudiar euskera cent alumnes en un centre municipal durant un any, tal com va explicar l'ARA en un reportatge.

stats