Política 29/05/2015

Patxi López veu possible un acord entre el PSOE i Podem per desbancar el PP de la Moncloa

"La força més votada pot tenir menys suport que l'enteniment d'altres", afirma el secretari d'Acció Política del PSOE

Europa Press
2 min
El lehendakari Patxi López en una fotografia d'arxiu

MadridEl secretari d'Acció Política del PSOE, Patxi López, considera possible un acord entre el seu partit i Podem per arribar a la Moncloa si el PP és la força més votada, segons ha assegurat en una entrevista a RNE recollida per Europa Press.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Això, a part de política, també és matemàtiques, la força més votada pot tenir menys suport que l'enteniment d'altres", ha justificat. En la seva opinió, no es tracta d'una "aliança" entre PSOE i Podem, però sí creu que cal acostumar-se a que "hi ha qui es pot posar d'acord perquè té vocació de fer una política diferent tot i que un altre hagi aconseguit més vots".

Tot i això, ha puntualitzat que això només pot passar quan es pot "posar una alternativa a sobre de la taula" i ha aprofitat per dir que això "no passa a Andalusia", on són els que bloquegen el govern de Susana Díaz i, al seu parer, el que passa és "el bloqueig pel bloqueig".

En tot cas, ha deixat clar que "acords a qualsevol preu, no" en faran, perquè "en un país és important la governabilitat i l'estabilitat dels governs i quan un arriba al poder ha de saber que cal governar i donar estabilitat".

A més, López ha negat que el PSOE hagi canviat de posicionament sobre possibles socis a l'hora de plantejar pactes amb el partit de Pablo Iglesias, perquè posen el focus en les polítiques, en el "per què i no en el qui". "Nosaltres diem exactament el mateix i plantegem les mateixes coses, potser altres han canviat més el seu posicionament i han passat de ser radicals perillosos a dir-socialdemòcrates", ha argumentat.

Preguntat llavors per les paraules de Pedro Sánchez a la tardor de 2014, quan va dir que no pactaria amb el populisme, ha opinat, però, que Podem sí que té "part de populisme", perquè identifica "a un enemic, la casta, i promet el cel".

stats