POLÍTICA
Política 10/05/2012

ERC proposa no allargar les concessions d'autopistes o implantar un impost a les empreses

El pla de l'Esquerra també planteja aplicar la fórmula de l'eurovinyeta, que consisteix que els camions d'elevat tonatge paguin una contribució per l'ús de les autopistes

Efe
1 min

BarcelonaERC proposarà en la pròxima reunió del Grup de Peatges d'Autopistes, en què hi ha els partits i el Govern, "no allargar cap concessió més de les actualment existents". Tanmateix, mentre tinguin la concessió, s'hauria d'estudiar la possibilitat d'implantar un impost justament a les empreses concessionàries. La proposta ha estat anunciada pel diputat d'ERC Marc Sanglàs, que ha agraït aquest dijous en roda de premsa la celeritat amb que el Govern ha atès la seva petició de convocar el Grup de Peatges i ha advertit a CiU que "seria un error" que el Govern "es posés al servei de la concessionària Abertis".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Entre les propostes d'ERC, es demanarà tenir accés a "tots els convenis de renovació de les concessions d'autopista per poder analitzar en quina situació es troba cadascun d'ells", així com "als plans financers de les concessionàries", ja que els beneficis d'Abertis "són molt elevats i volem conèixer-ne els motius". En segon lloc, Sanglàs ha plantejat diverses fórmules que s'apliquen a les carreteres d'altres països d'Europa, i la més estesa és l'anomenada "eurovinyeta", que consisteix que siguin els camions amb càrregues d'elevat tonatge els que paguin una contribució per l'ús de les autopistes.

Altres propostes que plantejarà ERC són que la Generalitat sol·liciti el traspàs de la xarxa de carreteres de l'Estat que discorre per Catalunya "amb els recursos inclosos per al seu manteniment", i que Tabasa es mantingui com a empresa pública.

stats