Política 19/07/2014

Pedro Sánchez: “S'ha acabat el temps dels retrets. Mas i Rajoy han de negociar la reforma de la Constitució”

El líder del PSOE avisa que estan mentint als catalans aquells que identifiquen "llibertat amb separació"

S. González / L. Vicens
1 min
Pedro Sánchez, durant la intervenció al congrés dels socialistes catalans / PERE VIRGILI

L'Hospitalet de LlobregatEl nou secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha trepitjat aquest dissabte territori català amb l'objectiu de refermar el seu compromís amb la reforma federal de la Constitució. Tant és així que en el tret de sortida del congrés del PSC a l'Hospitalet de Llobregat ha fet una crida als presidents Mariano Rajoy i Artur Mas, que es reuniran en els propers dies: "S'ha acabat el temps dels retrets. Ha de començar el temps de l'acord i la negociació per a la reforma constitucional que necessita Espanya".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Del dret a decidir, la gran discrepància entre el PSC i el PSOE, no n'ha dit absolutament res, com ja era previsible. En canvi, sí que ha promès que "Espanya serà federal" i ha lloat la bandera que han alçat els socialistes catalans entre una dreta espanyola que "vol recentralitzar" i una dreta catalana "que ha abraçat el separatisme". En aquest sentit, Sánchez ha advertit que hi ha partits que estan "mentint" als catalans perquè intenten "identificar la llibertat amb la separació".

I és que, segons Sánchez, els ciutadans d'arreu d'Espanya es volen "alliberar dels mateixos mals", que són l'atur, la injustícia social i la corrupció, entre d'altres. Sobre aquesta darrera problemàtica ha estat especialment contundent quan ha assegurat que no li "tremolarà el pols per fer fora qualsevol corrupte del partit socialista".

stats