Política 05/09/2015

Pedro Sánchez acusa Mas de deixar una Catalunya "alienada de les transformacions tecnològiques que viu el món"

El líder socialista afirma que hi ha una "majoria creixent de catalans" que volen Iceta de president

Dani Sánchez Ugart
2 min
El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez  / EFE

MadridEl secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha acusat aquest dissabte el president de la Generalitat, Artur Mas, d'amagar els seus errors de govern al número quatre de la llista de Junts pel Sí. En el seu discurs d'obertura del comitè federal del PSOE que Sánchez ha centrat a criticar Mas i el president espanyol, Mariano Rajoy, el líder socialista ha considerat que és hora d'acabar amb tots dos perquè "Rajoy enfronta catalans contra espanyols i Mas catalans contra catalans".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Estic convençut que a Catalunya guanyarà qui mantingui el sentit comú i faci polítiques per a qui més ho necessita", ha dit Sánchez, que ha afirmat que hi ha "una majoria creixent de catalans" que veuen en Miquel Iceta, el candidat del PSC al 27-S, "un punt de trobada per avançar cap a una Catalunya diferent" que sigui "millor" que la Catalunya governada per Mas, que segons Sánchez "està tancada i abstreta, aliena a les transformacions tecnològiques, ideològiques, econòmiques i democràtiques que viu el món".

Sánchez també ha criticat que l'independentisme hagi encunyat el lema 'Espanya ens roba' quan entre les seves files hi ha gent "amb diners a Andorra" i ha carregat contra "la dreta independentista que es creu que Catalunya és seva.

Duresa contra Rajoy

Abans de les crítiques a Mas, el líder socialista ha carregat amb duresa conta Rajoy, a qui ha titllat de "frau" i de legislar "al servei de l'extrema dreta del seu partit", amb referència al canvi a la llei que pot permetre el Constitucional inhabilitar Mas per la via exprés. Sánchez ha considerat que el llegat de Rajoy és el de la fractura social, la fractura entre generacions, entre territoris i també la fractura política, pels seus casos de corrupció. "Rajoy és l'home més inadequat en el moment més inoportú per ocupar la Moncloa", ha afegit Sánchez.

stats