Política 15/06/2017

Pedro Sánchez s'avé a construir una majoria alternativa al PP al Congrés amb Podem i Ciutadans

El secretari general del PSOE no avança si té previst presentar una moció de censura aquest any

Agències
1 min
Pedro Sánchez s'avé a construir una majoria alternativa al PP al Congrés amb Podem i Ciutadans

MadridEl nou líder del PSOE, Pedro Sánchez, anuncia avui en un article a 'El Mundo' que s’esforçarà per "aconseguir com més aviat millor una àmplia majoria parlamentària" per "desbancar el PP del Govern". Després del fracàs de la moció de censura de Pablo Iglesias, Sánchez lamenta que Podem i Ciutadans s'hagin "barallat a garrotades" al Congrés i els insta a aixecar els seus vetos creuats per sumar suports contra el PP.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Quan el 39è congrés federal del PSOE triï una nova executiva aquest cap de setmana, Pedro Sánchez començarà a treballar "amb les forces del canvi i col·lectius socials" per "generar espais de trobada" que puguin portar a un canvi de Govern.

El secretari general del PSOE no revela en el seu article si té previst presentar una nova moció de censura aquest mateix any, com planteja Podem. Però sí que exigeix als partits que dirigeixen Pablo Iglesias i Albert Rivera que aixequin els seus vetos creuats perquè constitueixen "un mur que només serveix al PP per atrinxerar-se a la Moncloa".

Aquests vetos, afegeix el líder del PSOE, només aconsegueixen "malmetre qualsevol intent de desallotjar de les institucions una dreta corcada per la corrupció". Si els vetos d'Iglesias i Rivera continuen, buscarà "decididament aquest suport al canvi majoritari a les urnes". En opinió de Sánchez, la moció de censura rebutjada ahir pel Congrés suposa "un exercici d'expectatives frustrades per als milions de ciutadans que demanen un canvi" polític a Espanya. De fet, ressalta que és "segur que van sentir una gran decepció veient la nova política barallant-se a garrotades mentre Rajoy treia rèdits de l'espectacle".

stats