Política 17/07/2015

Pedro Sánchez diu que el PSOE no acceptarà "sota cap concepte" la independència de Catalunya

El secretari general del PSOE carrega contra Mariano Rajoy en dir que hi ha hagut "un president del govern central immòbil que ha encallat la situació" catalana

Europa Press
1 min
Pedro Sánchez, candidat a liderar el PSOE / MARCIAL GUILLÉN / EFE

BilbaoEl secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha subratllat aquest divendres que no acceptarà la independència de Catalunya "sota cap concepte". A més, ha considerat que és el moment d'"estendre ponts i no tancar-los", malgrat que "amb els qui han decidit trencar amb Espanya no podrem entendre'ns".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions a Radio Euskadi, el dirigent socialista ha indicat que el projecte del president del govern espanyol, Mariano Rajoy, està "esgotat" i ha defensat que a Espanya li convindria un avançament electoral, tot i que "sembla que el president del govern espanyol ho ha descartat". Sánchez ha aprofitat la situació per carregar contra Mariano Rajoy, ja que ha dit que "hem tingut un president del govern central immòbil que ha encallat la situació".

Després d'assenyalar que la reforma constitucional que planteja "no és una resposta per convèncer a qui ha decidit trencar amb Espanya", ha afirmat que en una societat fracturada "no es poden obrir més bretxes". I ha afegit: "És el moment d'estendre ponts i no tancar-los. Estic convençut que és una majoria a Catalunya la que vol renovar el pacte constitucional i millorar l'encaix de Catalunya en el conjunt de l'Estat".

El missatge de líder socialista arriba poques hores després que el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, assegurés amb contundència que "no hi haurà independència de Catalunya".

stats