Política 29/05/2015

Pedro Sánchez acusa Rajoy de provocar "inestabilitat" i afirma que el PSOE és "l'única alternativa"

El líder del PSOE demana la compareixença de Rajoy al Congrés per "explicar la seva responsabilitat" en el cas Bárcenas

Laia Vicens
2 min
Pedro Sánchez, durant la seva intervenció a les jornades que el Cercle d'Economia celebra a Sitges / TJERK VAN DER MEULEN

SitgesEl secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha acusat el president espanyol, Mariano Rajoy de generar "inestabilitat" amb mesures com la reforma laboral, l'amnistia fiscal, les retallades, i també per no assumir responsabilitats en casos de corrupció que afecten el seu partit i desoir el debat català. "El factor d'inestabilitat política al nostre país es troba a la Moncloa i es diu Mariano Rajoy", ha assegurat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així, ha reivindicat el PSOE com "l'única alternativa" al PP que pot "guanyar" i garantir "estabilitat de veritat". "El PSOE està determinat a governar el canvi des de l'estabilitat i la coherència", ha dit en una clara al·lusió a Podem, un partit que no ha pronunciat en cap moment de la seva compareixença. I és que, segons ha assegurat, els resultats del 24-M han estat clars: revelen que la ciutadania vol un "canvi radical" des del diàleg, no una "ruptura" del sistema polític, social, econòmic i territorial.

Des de Sitges, on ha participat a les jornades que organitza cada any el Cercle d'Economia, Sánchez ha tornat a demanar la compareixença de Rajoy al Congrés per "explicar la seva responsabilitat" en el presumpte finançament irregular del PP, just l'endemà que el jutge de l'Audiència Nacional José de la Mata hagi obert judici oral contra els extresorers del PP Álvaro Lapuerta i Luis Bárcenas i contra el PP, per suposadament haver pagat les obres a la seu del carrer Gènova amb els diners en B. Sánchez ha carregat fort contra Rajoy, a qui ha acusat d'haver "convertit el bloqueig" en la seva manera de fer política. "Ha refusat el major nombre de compareixences a petició de l'oposició en tota la història", ha afirmat Sánchez.

El líder del PSOE ha furgat en els casos de corrupció que afecten el PP, un partit, ha dit, "dividit, esgotat, i assetjat per la corrupció". En canvi, ha assegurat que el seu partit està unit, perquè la "diversitat" del PSOE és una "riquesa". En una altra referència velada al partit que lidera Pablo Iglesias, Sánchez ha dit que "les forces personalistes treuen força al debat polític dins del partit", perquè "l'ordeno i mano ja no val".

Per fer front a la corrupció, Sánchez ha proposat que l'Agència Tributària certifiqui el patrimoni dels càrrecs públics en el moment de la presa de possessió i en el cessament per comprovar que no hi ha hagut un enriquiment, demana "aixecar el secret fiscal per a qui sigui objecte d'investigació" i ha exigit acabar amb les "portes giratòries" que permeten que alts càrrecs públics acabin col·locats en llocs de responsabilitat de grans empreses.

stats