Política 18/04/2015

Pedro Sánchez titlla Rajoy de "frau" i critica la "hipocresia" del PP sobre la corrupció: "Què han d'ocultar?"

El secretari general del PSOE furga en els casos de corrupció dels populars: "Si voleu saber els comptes del PP, aneu a Suïssa"

Laia Vicens
2 min

BarcelonaEl secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha acabat aquest dissabte la seva minigira per Catalunya en un acte a Nou Barris, feu del socialisme barceloní. Sánchez ha carregat contra el govern de Mariano Rajoy, a qui ha acusat de ser un "frau electoral", perquè va dir que abaixaria impostos i els ha apujat i perquè hi ha greus casos de corrupció entre els seus dirigents, amb referència al cas de l'exdirigent Rodrigo Rato, entre altres.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En aquest sentit, el líder del PSOE ha criticat "la hipocresia" del PP sobre els casos de corrupció que esquitxen del partit. Així, ha recordat que, amb l'esclat del cas Pujol, el PP va afanyar-se a demanar una comissió d'investigació, mentre que si la corrupció "afecta" els exdirigents populars Luis Bárcenas o Rodrigo Rato "s'hi oposen". "Què han d'ocultar?", s'ha preguntat, després d'exigir una altra vegada la dimissió del ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro.

El secretari general dels socialistes ha brandat la transparència del seu partit. "Si voleu saber els nostres comptes, aneu a la pàgina web. Si voleu saber els comptes del PP, aneu a Suïssa o als comptes de Bárcenas", ha afirmat, enmig dels aplaudiments de les 700 persones que s'apleguen al poliesportiu de Can Dragó.

Sánchez ha dit que el PP és "incapaç de regenerar la vida democràtica" del país perquè ha estat incapaç "de regenerar-se ell mateix". Per això, ha apuntat que el 24 de maig és "una oportunitat per enviar el PP on es mereix, que és a l'oposició". De fet, ha augurat que "s'acaba el temps" dels populars als municipis, a les autonomies i al govern central, on seran recordats per "les retallades, la reforma laboral i l'amnistia fiscal".

Barcelona, "líder d'una nova Espanya"

Sánchez ha insistit que si el PSOE arriba al govern derogarà la reforma laboral, aprovarà un nou Estatut dels Treballadors i suprimirà el copagament farmacèutic que "la dreta catalana i la dreta espanyola" han impulsat. A més, ha insistit en la reforma constitucional que "blindi" els serveis socials i afronti el "problema territorial" a través del federalisme. En aquest sentit, ha apostat perquè "un dels líders d'aquesta nova Espanya" sigui Barcelona, on es traslladarien "institucions de l'Estat". Aquesta ha estat l'única referència al procés sobiranista de Sánchez.

Sánchez, molt dur contra el PP, ha acusat el partit del govern de "no tenir projecte de país" i de "no oferir ni present ni futur". "El PP només ofereix atur, exili econòmic i explotació", ha dit en relació als joves. Ha reivindicat els precedents socialistes al capdavant de l'Estat. Si Felipe González va ser el president de "l'Espanya dels drets" i José Luis Rodríguez Zapatero "el de les llibertats", Sánchez ha promès que ell serà el de les "oportunitats". "El millor que li ha passat a aquest país ha vingut de la mà del PSOE", ha sentenciat.

stats