Política 28/04/2016

Pedro Sánchez es compromet a no pactar amb el PP després del 26-J

El secretari general del PSOE assegura que tornarà a buscar el suport de Podem i Ciutadans perquè el projecte socialista i el de Rajoy són "antagònics"

Ara
2 min
El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ahir al Congrés arribant a la reunió amb els diputats i senadors del seu partit per valorar la situació.

BarcelonaLes enquestes auguren que els resultats de les eleccions anticipades del 26 de juny seran molt similars als del 20-D. Tot i la –nova– dificultat de confegir un pacte d'investidura i de govern, el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ja ha marcat una línia vermella i ha garantit que no pactarà amb el PP. La seva intenció seguirà sent negociar "sobre polítiques" amb Ciutadans i amb Podem perquè són les candidatures que ofereixen "canvi". "El canvi s'ajorna dos mesos, però estic convençut que arribarà", ha assegurat en una entrevista a la SER.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sánchez ha insistit una vegada més que la base dels seus acords és el "per a què", i ha posat d'exemple l'acord amb Ciutadans, que hauria servit per recuperar la universalitat de la sanitat, els convenis col·lectius, les beques i la fi dels aforaments, entre altres mesures. Així doncs, com que el seu projecte i el del PP són "antagònics", ha descartat que després de les eleccions busqui els suports populars per sortir escollit com a president i formar govern. "Més enllà dels assumptes d'Estat on hi ha un consens que volem preservar, el PSOE no pactarà amb el PP", ha sentenciat. El PP ha reclamat fins ara una gran coalició amb el PSOE i Ciutadans, però els socialistes l'han rebutjat de totes passades.

Per bé que ha fet un intent de rebaixar el to i no crispar en excés els dies de precampanya –ha tornat a dir que es va equivocar "en la forma, però no en el fons" en el fet de qualificar Mariano Rajoy d'"indecent"–, Sánchez no ha estalviat crítiques al PP. Ha admès el "fracàs col·lectiu" que suposa tornar a passar per les urnes, però ha traslladat les culpes a Rajoy, que és "qui menys ha fet [per evitar eleccions]".

A més, el líder dels socialistes ha apuntat que la regeneració de la política espanyola requereix "com a condició necessària" que el PP passi a l'oposició perquè "es netegi, es regeneri i es renovi" després d'haver "conviscut estructuralment" amb finançament irregular durant 20 anys.

stats