Política 26/03/2017

Sánchez assegura que cal escollir "entre el PSOE que demana l'abstenció per a Rajoy o el que vol la militància"

El candidat a la secretaria general ha afirmat que el seu model és el portuguès perquè "s'enfronta a la dreta, apuja les pensions i augmenta el sou als funcionaris"

Daniel Martín
2 min
Pedro Sánchez entonant la Internacional en el tancament d'un acte a Burjassot

BurjassotAmb un pavelló de Burjassot (Horta Nord) cridant a cor "Pedro, Pedro!", amb la cançó 'Color esperanza' de Diego Torres omplint els silencis i amb dos testimonials banderes republicanes en un pavelló amb prop de 3.000 assistents, Pedro Sánchez ha encoratjat els afiliats socialistes a apoderar-se del partit. Amb aquest objectiu, ha simplificat el debat a l'elecció entre dues opcions, "el PSOE del segle XX [el de Susana Díaz i Patxi López] o del segle XXI [el seu]". Sánchez ha assegurat que el del juny no és un congrés més, sinó que "caldrà escollir entre un partit que demana l'abstenció per a Rajoy o el que vol la militància".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per a l'ex secretari general, aquesta tria es tradueix en l'elecció "entre el passat i el futur". "El canvi que reclamen les bases del partit és el dels dirigents que no miren els afiliats des de dalt. Amb mi les consultes a la militància sobre les decisions importants seran obligatòries", ha assegurat Sánchez.

El candidat a la secretaria general a les primàries socialistes del mes maig no ha amagat que el PSOE és en una cruïlla, i ha defensat que els socialistes han d'optar per models com el portuguès: "Un executiu que s'ha enfrontant a la dreta, ha construït un govern d'esquerres, ha aprovat uns pressupostos, ha augmentat els sous als funcionaris i ha incrementat les pensions".

Esquerra resignada

Sánchez ha contraposat el model d'esquerra de la coalició de govern portuguesa amb el de "l'esquerra resignada" de l'actual PSOE, ancorat en l'abstenció davant el govern de Rajoy. El candidat a la secretaria general ha denunciat que "una decisió que es va justificar perquè canviaria les coses, no ha permès modificar res".

L'ex secretari general socialista també ha desglossat el seu programa polític, un ideari que es basa en el fet que la "direcció del partit sigui tant d'esquerres com els militants, un posicionament contrari a les polítiques conservadores del PP, la construcció d'una formació creïble i unida l'endemà del congrés del juny, i la gestació d'una alternativa real de govern".

Ànima vermella

Sánchez, que pretén aconseguir els suports dels sectors més esquerrans del partit, ha estat acompanyat del polític basc Odone Lorza; el president socialista a la província de València, José Luis Ábalos, i l'ex diputat al Parlament valencià Andrés Perelló. Tots han subratllatl'orgull de sentir-se "rojos"no li calen 'barons' autonòmics

L'al·lusió al color vermell i a l'arrel obrera del PSOE sembla haver esdevingut el fil conductor d'una companya que en l'ambient dels partidaris de Pedro Sánchez es viu com una verdadera batalla contra el poder, en aquest cas, el del seu partit. Així ho expressava el president provincial José Luis Ábalos, que denunciava les "contínues" acusacions a Sánchez. "No es pot parlar de fraternitat i perseguir un company. Per què aquest acarnissament? No cal traure a ningú de la pista", ha reclamat Ábalos.

stats