Política 16/04/2015

Pedro Sánchez inicia una gira de tres dies a Catalunya per fer costat als candidats metropolitans del PSC

El socialistes catalans es fonen a comarques i no aconsegueixen fer llista en gairebé la meitat de municipis del país

M.colomer
2 min
Miquel Iceta, Pedro Sánchez, Assumpta Escarp i Àngel Ros / PERE VIRGILI

BarcelonaEl líder del PSOE, Pedro Sánchez, inicia aquest dijous una gira de tres dies a Catalunya per participar en actes de precampanya al costat dels candidats socialistes de Lleida, Barcelona, Reus, Tarragona, Badalona, Mataró i l'Hospitalet de Llobregat. Vol fer costat així als socialistes catalans en una de les seves precampanyes més delicades, després que no han aconseguit fer llistes de cara al 24-M en gairebé la meitat de municipis del país. Durant la gira, el secretari general del PSOE participarà en assemblees obertes i es reunirà amb agents econòmics i socials.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La gira la començarà amb una visita a Lleida acompanyat per l'alcalde i candidat a la reelecció, Àngel Ros, per després desplaçar-se a Tarragona, amb l'alcalde i candidat a la reelecció socialista Josep Fèlix Ballesteros, i a Reus. Al vespre, assistirà al lliurament dels Premis Català de l'Any, al Teatre Nacional de Catalunya (TNC) a Barcelona. Divendres, Sánchez recorrerà l'àrea metropolitana de Barcelona per participar en diversos actes a Badalona, Santa Coloma de Gramenet i Mataró.

La gira conclourà el dissabte amb una assemblea oberta del PSC al districte de Nou Barris, a Barcelona, al costat del candidat Jaume Collboni, i una visita a l'Hospitalet de Llobregat (Barcelona), un els bastions socialistes de Catalunya.

Alerta al PSC

Amb la visita de Sánchez, els socialistes catalans esperen treure el cap davant els comicis de maig en una etapa convulsa pel PSC tant per l'impacte del procés sobiranista com per l'auge de formacions com Podem i Ciutadans.

Els socialistes no han aconseguit fer llista en la meitat de municipis del país, la majoria a comarques. El 2011 van aconseguir fer llistes en el 75% dels municipis, amb més de 200 llistes més que enguany. La caiguda del número de llistes permet visualitzar l'impacte de les escissions de MES i Avancem especialment en el territori, tenint en compte que els municipis on sí que presentarà candidatura, uns 500, concentren el 94% de la població de Catalunya.

stats