Política 21/11/2014

Pedro Sánchez insta Rajoy a donar resposta a les 23 demandes que li va fer Mas

El líder del PSOE opina que Rajoy és "el pitjor president" de la democràcia espanyola i insisteix a reclamar-li que obri al Congrés un diàleg per a la reforma constitucional

Sara González
2 min

BarcelonaEl secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha instat aquest divendres el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, a donar resposta al llistat amb 23 demandes que el president de la Generalitat, Artur Mas, va posar sobre la taula en l'última reunió a la Moncloa. En declaracions als periodistes durant la seva visita a Barcelona, Sánchez ha afirmat que estarà "molt" a Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Pel líder dels socialistes espanyols, el contenciós català no és només un problema de Catalunya, sinó d'Espanya, i per això ha instat Rajoy a obrir al Congrés un espai de diàleg sobre la reforma constitucional en sentit federal. Això sí, ha admès que la querella de la fiscalia general de l'estat contra Mas, la vicepresidenta Joana Ortega i la consellera Irene Rigau dificulta el diàleg. Per ell, no és moment de batalles polítiques i "monòlegs creuats".

En desacord amb Guerra

Sánchez ha assegurat que no comparteix les declaracions d'aquest dijous d'Alfonso Guerra en què comparava una votació sobre la independència amb una votació sobre "si els marits poden pegar a les seves dones o si s'han d'expulsar els gitanos". Per ell, l'independentisme català és una opció legítima que, això sí, ell rebutja frontalment però que, a diferència del PP, ell vol combatre amb l'alternativa federal.

Si bé no ha entrat en concrecions sobre què vol dir la reforma federal de la Constitució, ha opinat que hauria d'incloure la revisió del model de finançament que, de fet, la llei ja fixava que havia d'estar operatiu l'1 de gener del 2014.

Després de l'anunci dels exconsellers catalanistes del PSC en el sentit que deixaran el partit per formar-ne un de nou que doni resposta al socialisme sobiranista, Sánchez s'ha limitat a dir que "qui no se sent identificat amb el projecte socialista està en seu dret de fer el que cregui".

stats