TROBADA INESPERADA
Política 01/07/2015

Pedro Sánchez i el número 2 del PSOE es desplacen en secret a Barcelona per veure's amb Iceta i Escarp

Les cúpules dels dos partits han compartit un dinar reunió on podrien haver assistit més comensals

Acn
2 min
Pedro Sánchez i Miquel Iceta, intervenint a l'executiva del PSC, el passat dia 10 de novembre / ACN

BarcelonaEl líder del PSOE, Pedro Sánchez, i el secretari d'Organització del partit, César Luena, han fet aquest dimecres una visita llampec a Barcelona per dinar i reunir-se amb el líder del PSC, Miquel Iceta, i la secretària d'Organització, Assumpta Escarp. Segons ha sabut l'ACN, la cúpula dels socialistes espanyols ha arribat al migdia en AVE i ha marxat també en tren poc després de les 17.00 hores. Sánchez i Luena s'han desplaçat específicament per a dinar amb Iceta i Escarp a un hotel proper a la seu dels socialistes catalans del carrer Nicaragua, i a la trobada hi podrien haver assistit un parell de persones més. La reunió, secreta fins ara, no figurava a les agendes públiques de cap dels dirigents.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Fonts del PSC i del PSOE han confirmat a l'ACN l'existència del dinar reunió d'aquest dimecres i que la cúpula dels socialistes espanyols s'hauria traslladat específicament per a la trobada. Cap dels dos partits, però, ha volgut oferir detalls sobre els motius de l'encontre ni del perquè del seu secretisme. Tant és així, que alguns dirigents del PSC molt propers a Iceta i Escarp asseguren que desconeixien que el dinar existís fins a mig matí d'aquest mateix dimecres.

La reunió s'ha produït només un dia després que Iceta i Carme Chacón hagin estat els únics que han presentat avals suficients per ser candidats a la Generalitat i al Congrés respectivament. I és que l'àpat d'Iceta, Sánchez, Luena i Escarp arriba en un moment clau en el procés de confecció de les llistes. Aquest dimecres al matí, el propi primer secretari del PSC ha avançat en roda de premsa que el programa ja té un document base amb les propostes del programa electoral i que, donat que el partit pensa "marxar de vacances amb els deures fets" en l'aprovació de les llistes per a les eleccions al Parlament del 27-S. Això vol dir que durant el mes de juliol, el Consell Nacional del PSC haurà de validar els noms de Chacón i Iceta per ser caps de cartell i, alhora, ratificar la candidatura sencera que la comissió de llistes del partit (on hi ha representants de l'Executiva Nacional i els primers secretaris de les federacions) haurà proposat.

Unes hores abans del dinar de les cúpules de PSC i PSOE, Iceta explicava també en la roda de premsa que el seu programa apostarà clarament per la reforma federal de la Constitució i deixarà de costat el referèndum sobre la independència que recollia la proposta amb la que es va presentar Pere Navarro en les passades eleccions al Parlament.

stats