RENOVACIÓ AL PSOE
Política 03/08/2014

Pedro Sánchez justifica el rescat financer perquè "una de les raons de la crisi del 1929 va ser no rescatar els bancs"

El líder del PSOE explica a 'El País' que no va aixecar el puny quan cantava 'La Internacional' perquè vol "que el ciutadà trobi en el PSOE aquest partit d'esquerres que atrau el centre"

Ara
1 min

BarcelonaEl nou secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, assegura aquest dissabte en una entrevista a 'El País' que "una de les raons de la crisi del 1929 va ser no rescatar els bancs". Ho afirma en defensa del rescat financer, tot i que matisa que aquest rescat "no es pot fer a fons perdut". Així, proposa que dins la Sareb –el 'banc dolent'– "es faci un gran parc d'habitatge social" per a persones desnonades. També reclama que es faci "un gran supervisor del sector financer".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així mateix, preguntat pel motiu pel qual no va alçar el puny en cantar 'La Internacional' en la clausura del congrés del PSOE, Sánchez explica que ho va fer "molt en campanya", però no en el congrés perquè llavors es "dirigia a tots els espanyols". "Vull que el ciutadà trobi en el PSOE aquest partit d'esquerres que atrau el centre", insisteix.

De fet, el líder dels socialistes, que confessa en l'entrevista que es presentarà a les primàries per ser el candidat electoral als propers comicis estatals, defensa que vol arribar a un acord amb el PP en tres temes. El primer és "la Constitució, que cal reformar tant sí com no"; el segon "és un pacte social i polític per a l'excel·lència de l'educació", i el tercer és "un pacte energètic, que és el principal error de competitivitat de l'economia espanyola".

stats