Política
Política 26/04/2012

Pelegrí: "Arriba un moment que l'entesa amb el PP es fa complicada"

El conseller d'Agricultura assegura a 'Els matins' que l'enfrontament entre Mas i Camacho al Parlament no és "ficció". Defensa el sí a la llei d'estabilitat perquè s'hi va introduir una esmena per incentivar l'economia

Ara
2 min
Josep Maria Pelegrí, a 'Els matins'

BarcelonaEl conseller d'Agricultura, Josep Maria Pelegrí, considera que el "distanciament" entre CiU i el PP que es va escenificar aquest dimecres al Parlament és "lògic", ja que Catalunya "ha fet els deures" i, en la seva opinió, "no podem entendre ni compartir que el PP no tingui aquesta sensibilitat que entenem que ha de tenir cap a Catalunya".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"El PP ens ha donat suport en els pressupostos", ha recordat Pelegrí en una entrevista a 'Els matins' de TV3, però considera que "arriba un moment que l'entesa i la situació es fa complicada", cosa que "ahir es va demostrar de manera clara al Parlament". Segons el conseller, aquest distanciament que van escenificar dimecres el president de la Generalitat, Artur Mas, i la presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, és "real". "Nosaltres no fem ficció", ha assegurat.

En referència al vot favorable de CiU a la llei d'estabilitat pressupostària, que aquest dimecres es va tramitar al Senat, Pelegrí l'ha defensat perquè la norma ha incorporat "un canvi" que permetrà que si la Generalitat té guanys durant els propers anys no els hagi de destinar únicament a eixugar el dèficit –tal com preveia el text original– sinó també a "incentivar l'economia". "Vam canviar el parer sobre la llei per incloure això", ha dit el conseller, que considera que l'obligació que contenia inicialment la llei de "pagar només deute" fins al 2020 era "una hipoteca que no podíem assumir".

Congrés d'Unió

Pelegrí s'ha referit també al congrés d'Unió Democràtica, previst per al cap de setmana del 12 i 13 de maig en el qual ell aspira a la reelecció com a secretari general. Segons ha dit, la seva voluntat és que Unió "segueixi sent el que ha estat sempre, un partit de base humanista, socialcristià i que té com a model d'Estat la confederació". Sobre la candidatura alternativa que encapçala l'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal, Pelegrí no la veu com una amenaça de divisió interna del partit. Assegura que és una aposta "legítima" i que el congrés "decidirà el que cregui més convenient".

stats