Política 23/12/2011

Pelegrí s'afegeix al 'mea culpa' de Mas i demana que s'aclareixin les "responsabilitats"

El secretari general d'UDC i conseller d'agricultura defensa que l'executiu català ha donat la cara

Acn
2 min
Josep Maria Pelegrí

BarcelonaEl secretari general d'Unió Democràtica de Catalunya (UDC) i conseller d'Agricultura, Josep Maria Pelegrí, ha fet seves les paraules del president Artur Mas i ha assegurat que cal assumir que el Govern ha comès un "error" en avançar l'IRPF de la paga extra de Nadal als treballadors públics. Segons Pelegrí, una vegada assumit que s'ha comès aquest error, cal analitzar què ha passat i, després, assumir les responsabilitats "que corresponguin". "Si s'han comès errors, s'han de corregir", ha assegurat Pelegrí, que ha volgut llançar un missatge nadalenc d'optimisme en el futur augurant que tots els ajustos que està duent a terme el Govern serviran per impulsar l'economia i generar ocupació a partir del 2013. "Som un Govern que no deixem de donar la cara quan cal i que també hem tingut errors". Amb aquestes paraules, el secretari general d'UDC ha entonat el "mea culpa" amb la retenció que es va fer de l'IRPF de la paga de Nadal dels treballadors públics.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Josep Maria Pelegrí ha demanat "disculpes" per aquest "excés de retenció" aplicat als funcionaris i ha assegurat que els errors "s'han de corregir". D'aquesta manera, el secretari general d'Unió ha fet seves les paraules del president de la Generalitat, Artur Mas, qui també va lamentar l'equívoc.

Pelegrí, però, ha anat un pas més endavant, i també ha parlat de responsabilitats. "Ara, el que hem de fer és donar la cara i, un cop assumit aquest error, haurem d'analitzar les responsabilitats que es corresponguin", ha declarat el conseller d'Agricultura.

El secretari general d'Unió també s'ha referit, durant el seu discurs, als ajustos pressupostaris i mesures de contenció que el Govern està portant a terme. "L'únic objectiu que pretenen aquestes actuacions és el d'assentar unes bases sòlides per encarar el futur amb optimisme", ha assegurat.

I per Pelegrí, el país es troba "en condicions" de poder afrontar la remuntada, impulsar l'economia i generar ocupació a partir del 2013.

Grans resultats polítics i electorals

El secretari general d'UDC ha fet aquestes declaracions en el marc d'una trobada amb els mitjans de comunicació a Girona, durant la qual ha aprofitat per fer balanç dels "grans resultats" polítics i electorals que ha assolit el partit –en coalició amb Convergència– durant aquest 2011.

D'entrada, Pelegrí ha recordat que UDC presideix la Diputació de Girona. Aquest és el primer cop, no només a la demarcació sinó també a tot Catalunya, que el partit està al capdavant d'aquest ens supramunicipal. A més, el secretari general també ha volgut ressaltar que les comarques gironines han recuperat després de vuit anys el seu senador d'Unió (amb Pere Maluquer).

Per la seva banda, el president de la intercomarcal d'UDC i de la Diputació de Girona, Jaume Torramadé, també ha destacat els resultats electorals del partit a les darreres municipals. Torramadé ha posat l'accent, sobretot, en aquells municipis de la demarcació on el partit ha recuperat l'alcaldia: Maçanet de la Selva, Cassà de la Selva, Platja d'Aro i Salt (d'on ell també és alcalde).

stats