Política 22/09/2017

"Em sap greu, Espanya. Catalunya votarà sobre la independència tant si t'agrada com si no", l'article de Puigdemont a 'The Washington Post'

El president qualifica de "profundament ofensiu" que la policia estigui treballant per "prevenir l'exercici democràtic" en comptes de "prevenir possibles atacs"

Ara
1 min
Article de Puigdemont a 'The Washington Post'

BarcelonaEl president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha escrit un article a 'The Washington Post' sota el títol "Em sap greu, Espanya. Catalunya votarà per la independència tant si t'agrada com si no". En el text, qualifica de "profundament ofensiu" que la policia espanyola estigui treballant per "prevenir l'exercici democràtic" en comptes de "prevenir possibles atacs" en la situació d'alerta jihadista que viu Europa.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Puigdemont compara l'autoritarisme del govern espanyol amb el franquisme i remarca que el compromís del Govern i la voluntat dels ciutadans es manté i que "la repressió del govern espanyol no ho canviarà". L'article acaba fent una crida als demòcrates d'arreu del món "per donar suport a la llarga lluita entre llibertat i autoritarisme".

Puigdemont fa un repàs de les actuacions policials en contra del referèndum i explica com Montoro ha assumit el control de les finances atacant, així, tots els ciutadans: "Madrid està castigant cadascun dels ciutadans de Catalunya indiscriminadament, vulguin o no la independència".

El president de la Generalitat recorda que el Govern té legitimitat democràtica després dels resultats de les eleccions, diu que s'han fet esforços per arribar a un acord amb el govern de Rajoy i assegura reiteradament que els catalans exerciran el seu dret a l'autodeterminació l'1 d'octubre.

stats