XIULETS AL CAMP NOU
Política 02/06/2015

ERC veu una "barbaritat" sancionar la xiulada i lamenta que el PP no sigui tan ràpid amb la corrupció

Pere Aragonès creu que l'anul·lació de l'impost sobre la banca demostra que independència va associada a canvi social

Acn
2 min
Pere Aragonès, als faristols del Parlament / ACN

BarcelonaPere Aragonès, portaveu adjunt d'ERC al Parlament, ha considerat aquest dimarts una "barbaritat" que es vulgui sancionar la xiulada a l'himne espanyol de la final de la Copa del Rei, i ha lamentat que el PP no sigui tan ràpid quan es tracta de lluitar contra la corrupció. "Ens sorprèn molt negativament la celeritat amb què el govern espanyol es dedica a perseguir una xiulada que queda en l'àmbit de la llibertat d'expressió i la mandra amb què combat la corrupció, els desnonaments, els abusos del poder financer", ha etzibat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En roda de premsa al Parlament, Aragonès ha defensat el respecte a la llibertat d'expressió, i ha remarcat que moltes vegades hi ha dirigents de partits "dinàstics" que constantment la fan servir per dir coses que no agraden a ERC, però tenen dret a fer-ho. En aquest sentit, ha assegurat que diria el mateix si l'himne xiulat fos 'Els segadors'. "Segurament a nosaltres no ens agradaria gens, però no se m'ocorreria impulsar cap tipus de sanció", ha indicat. De fet, ha remarcat que el que faria ERC és impulsar una reflexió sobre els motius de la xiulada, i ha lamentat que el govern espanyol ni tan sols s'ho plantegi.

D'altra banda, ha compartit absolutament l'acció de l'ANC de repartiment d'estelades de cara a la final de la Champions League a Berlín, perquè és una "oportunitat per visualitzar que un dels equips és d'una nació que vol exercir el dret a l'autodeterminació". En aquest sentit, ha ofert la total col·laboració d'ERC.

Fre a l'impost a la banca

Aragonès també ha valorat la decisió del TC d'anul·lar l'impost sobre la banca aprovat pel Govern, i ha constatat que l'executiu espanyol porta als tribunals totes les iniciatives que qüestionen el poder financer i inverteixen l'ordre de prioritats imposat en aquesta crisi. Ha citat també el decret de pobresa energètica.

Al seu parer, tot plegat demostra que canvi social i procés nacional "van de bracet", i s'ha dirigit tant als que aposten per la independència com als que se centren més en la vessant social, en referència tant a CiU com als partits d'esquerra. "El procés independentista culminarà amb èxit si fem donar el valor necessari a aquests elements de canvi social, i a qui creu que són necessàries aquestes actuacions en matèria de desnonaments o limitar el poder de la banca, ja es veu que amb l'estat espanyol no és possible". ERC ja té prevista una reunió amb el departament d'Economia per avaluar l'impacte de l'anul·lació de l'impost i quines alternatives es poden posar sobre la taula.

stats