NEGOCIACIÓ DELS PRESSUPOSTOS
Política 11/02/2012

Navarro acusa Mas de deixar governar Mariano Rajoy a Catalunya

El primer secretari del PSC demana a CiU i PP que facin oficial el seu pacte

Acn
2 min

TarragonaEl primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha criticat que "la CiU més sobiranista arribi a pactes amb el PP més centralista" i ha demanat explicacions al president de la Generalitat, Artur Mas, sobre "per què a Catalunya governa Mariano Rajoy". Una afirmació que Navarro veu argumentada amb la última reunió entre Mas i el president del govern espanyol i "la gesticulació" de la líder popular catalana, Alícia Sánchez-Camacho.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Navarro ha demanat a CiU i PP que "posin sobre la taula els seus pactes". El líder socialista també ha criticat l'abaratiment de l'acomiadament en la nova reforma laboral quan, "en un país amb cinc milions d'aturats, no sembla que sigui molt difícil acomiadar la gent", ha dit. Segons Navarro cada cop són més les senyals que "alarmen" d'un pacte de govern entre CiU i PP malgrat no és faci oficial, fet que el líder socialista ha demanat als convergents i populars que diguin a terme. Els pressupostos de la Generalitat són l'últim d'aquests episodis "que ens fan intuir que hi ha acord, per la força dels fets". El primer secretari del PSC ha lamentat que el soci de govern de CiU sigui un PP "que vol exercir la censura prèvia" en els pressupostos de les comunitats autònomes, "que fa una contrareforma social com mai abans s'ha vist" i que pretén modificar la llei de l'avortament mentre instaura la cadena perpètua.

El primer secretari del PSC també ha lamentat que la nova reforma laboral del govern central "s'hagi fet amb la tesi" que la prioritat per sortir de la crisi sigui l'abaratiment dels acomiadaments. "En un país amb cinc milions d'aturats no sembla que sigui molt difícil acomiadar la gent, més aviat el que és difícil és contractar", ha assegurat. Navarro ha dit que calen reformes que ajudin a la reactivació econòmica, a la contractació i que ajudin a fer créixer noves activitats econòmiques.

Pel que fa al pacte fiscal, el líder socialista ha assegurat estar-hi a favor, "com ja vam fer amb el primer pacte fiscal que vam signar i que va representar 2.400 milions d'euros per a Catalunya". A tot però, Navarro demana a CiU que s'obri un debat sobre "què es farà amb aquests diners" de la mateixa manera que caldria discutir "com es gestionen els que tenim ara". Navarro ha animat als socialistes a seguir treballant i "no caure en la desesperança ni el fatalisme" "Tenim propostes per creure en un futur de progrés i no hem d'oblidar que la nostra força ha estat sempre la gent", ha dit.

Cinquè Congrés del PSC al Camp de Tarragona

Navarro ha estat l'encarregat de clausurar el cinquè Congrés del PSC al Camp de Tarragona en el que l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha estat escollit com a nou primer secretar de la federació amb el 98% dels vots dels delegats. En total, han participat al Congrés 135 delegat de les sis comarques tarragonines. En la nova Comissió Executiva, Xavier Sabaté, ex primer secretari des de 1996 fins al juny de 2011 quan va dimitir, ha estat escollit president de la federació. Francesc Vallès serà el viceprimer secretari i portaveu, Joan Ruiz ha estat escollit secretari d'organització, Imma Costa, secretària d'implantació territorial -una secretaria que s'estrena-, i Josep Maria Bonet, és el nou secretari d'acció política i electoral

stats