RESCAT AUTONÒMIC
Política 22/07/2012

Navarro reclama a Mas que convoqui els partits per debatre sobre el possible rescat de Catalunya

El primer secretari del PSC demana que el Govern prioritzi aquesta qüestió sobre el pacte fiscal i que escolti les propostes de les forces de l'oposició

Acn
2 min
El primer secretari del PSC, Pere Navarro, durant la seva intervenció a l'escola d'estiu de les Joventuts Socialistes a Porqueres

PorqueresPocs dies abans de l'última cimera sobre el pacte fiscal, el primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha destacat que el Govern, en comptes de fer reunions per tractar el possible model de finançament de Catalunya, hauria de convocar i tenir en consideració "el punt de vista de tots els partits polítics" sobre el possible "rescat econòmic" de Catalunya. "És un tema gravíssim i el Govern hauria de consultar quines solucions o fórmules tenen els altres partits per evitar-ho", ha afegit Navarro. El primer secretari del PSC també ha llançat dures crítiques contra les últimes retallades del govern de Mariano Rajoy i ha destacat que es tracta de "polítiques suïcides" en contra de la població.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Navarro ha assistit aquest diumenge a l'escola d'estiu de les Joventuts Socialistes de Catalunya instal·lat a Porqueres. El primer secretari del PSC ha volgut començar la seva intervenció recordant les víctimes de l'assassinat d'Utoya (Noruega) ara fa un any. Segons Navarro, cal que la societat i els partits polítics treballin per una "Europa justa i tolerant" i combatre "el discurs del fatalisme" d'avui en dia.

"Abans les classes dominants eliminaven una generació amb una guerra, ara es tracta d'una guerra econòmica i volen eliminar a un gran grup de persones", ha ressaltat Navarro. Segons el primer secretari del PSC, les retallades en educació, sanitat i formació no són "la única fórmula per sortir de la crisi econòmica" i destaca que existeixen altres camins que no passen per "precaritzar a la societat".

D'altra banda, Navarro ha subratllat que el pacte fiscal de Catalunya "és necessari" però ha destacat que el Govern en comptes de realitzar reunions i cimeres sobre el model de finançament català hauria de tractar els efectes de les noves retallades de l'estat espanyol i, sobretot, els "rumors" sobre el possible rescat econòmic del territori català. "El possible rescat és un tema gravíssim i davant aquesta situació el Govern hauria de convocar a tots els partits polítics perquè poguéssim expressar la nostra opinió i els nostres punts de vista sobre quines fórmules cal seguir per evitar-ho", ha explicat Navarro. A més, el primer secretari ha destacat que els recursos que obtingués el pacte fiscal haurien d'estar "íntegrament destinats" a la societat.

El primer secretari del PSC ha reiterat que les mesures del govern de Mariano Rajoy són "polítiques suïcides" que només perjudiquen a la població i sobretot a la classe mitjana. "Cada cop la societat és més classista i està desapareixent la classe mitjana", ha alertat. Per aquest motiu, Navarro insta al Govern a crear nous impostos. "Cal que el Govern creï un impost sobre les transaccions financeres, recuperar l'impost de successions, un impost per a les grans fortunes i lluitar contra el frau fiscal", ha assenyalat. A més, ha demanat a l'executiu català que tiri endavant "plans de xoc" per promocionar i generar ocupació.

stats