NOU FINANÇAMENT
Política 27/07/2012

Navarro acorda amb Griñán la defensa d'un finançament “federal”

Es van reunir després de l'últim congrés socialista i van pactar que defensarien un model que garanteixi que Catalunya no perd posicions un cop repartida la solidaritat

Efe
2 min
Pere Navarro i Alfredo Pérez Rubalcaba es van reunir al mes de febrer a la seu del PSOE al carrer Ferraz de Madrid.

BarcelonaEl primer secretari del PSC, Pere Navarro, i el president del PSOE i líder dels socialistes andalusos, José Antonio Griñán, van mantenir una reunió després de l'últim congrés del socialisme andalús en què van acordar defensar un canvi de model en el finançament autonòmic, que sigui federal i que respecti l'ordinalitat. "En aquesta trobada compartim que hi ha d'haver un canvi de model, federal, que, establint uns mínims per a totes les autonomies, respecti el principi d'ordinalitat, de manera que el que més aporta mai quedi per sota del que rep", ha revelat Navarro en una entrevista amb Efe.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La cita de Navarro i el president del PSOE es va produir després del desencontre entre els socialistes catalans i andalusos sobre el pacte fiscal arran d'unes declaracions del líder andalús en el congrés regional, on va suggerir que Catalunya amb la seva demanda del pacte fiscal vol "progressar a costa d'Andalusia ". A Navarro no li va tremolar el pols a l'hora d'afirmar que els socialistes catalans defensaran els interessos de Catalunya "per sobre de tot" i que la solidaritat entre autonomies "no pot ser injusta amb els solidaris".

"Als companys d'Andalusia només els puc dir una cosa, que ells continuïn defensant els interessos d'Andalusia, que jo defensaré per sobre de tot els de Catalunya, opinin el que opinin els socialistes andalusos", va arribar a exclamar Navarro llavors.

Els tres punts clau de l'acord

Després aquell sonor desencontre, el líder del PSC i Griñán van buscar un forat a les agendes per reunir-se, llimar diferències i abordar el finançament autonòmic, un assumpte sobre el qual van coincidir en tres punts clau.

En primer lloc, que cal un canvi de model; en segon, que ha de ser federal, a imatge del d'Alemanya, per exemple, i, finalment, que, assegurant un mínim per a totes les autonomies, es respecti el principi d'ordinalitat, perquè les comunitats que més aporten no perdin posicions en el rànquing autonòmic de renda per càpita després de la seva aportació a la solidaritat.

stats