EL FUTUR DELS SOCIALISTES
Política 04/02/2012

Navarro afirma que intentarà aplicar les resolucions del PSC sobre l'encaix de Catalunya i Espanya

El líder dels socialistes catalans afirma que "no tenien candidatura" i tanca files al voltant de Rubalcaba, un "líder sòlid" que "coneix molt bé Catalunya i Espanya"

Acn
2 min

SevillaEl primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha felicitat aquest dissabte el nou secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, i li ha transmès la determinació dels socialistes catalans de col·laborar amb ell per "plantar cara" a la "contrareforma" del PP a Espanya i de CiU a Catalunya. "Tots donarem suport a Rubalcaba i treballarem perquè el PSOE doni respostes a les persones que ho necessiten", ha afirmat. Segons Navarro, la derrota de Carme Chacón en aquest 38è Congrés Federal del PSOE "no afectarà les relacions entre el PSC i el PSOE" com tampoc ho hauria fet una victòria. "Nosaltres treballarem per complir les resolucions del Congrés del PSC i coordinar-les amb les del Congrés del PSOE". Navarro ha fet aquestes manifestacions als passadissos del Congrés Federal del PSOE que té lloc a Sevilla pocs minuts després que Rubalcaba hagi estat entronitzat com el nou líder dels socialistes espanyols.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El primer secretari del PSC ha destacat la capacitat de l'exvicepresident de fer polítiques "per a Espanya i coordinades amb Catalunya" des de la secretaria general del partit, i ha assegurat que el PSC té la ferma voluntat de "treballar" de la mà dels socialistes espanyols. Segons Navarro, Rubalcaba és un "líder sòlid" que "coneix molt bé Catalunya i Espanya".

El PSC "no tenia candidatura"

Navarro ha apuntat que no se sent perdedor perquè el PSC "no tenia una candidatura" en aquest Congrés. Segons ha dit, malgrat que els delegats catalans han donat un suport "molt majoritari" a Carme Chacón, que és una persona "molt estimada", el partit havia donat llibertat de vot. "El PSC ha de continuar participant als processos de desenvolupament del socialisme espanyol", ha dit, i "continuarem treballant perquè les resolucions del Congrés del PSC sobre l'encaix entre Catalunya i Espanya es compleixin, i ho farem d'acord amb el socialisme espanyol".

Tampoc considera que les paraules de Rubalcaba sobre la necessitat que els socialistes tinguin un sol missatge "a tot arreu" afectin a la capacitat de maniobra del PSC. "Quan ell diu que és una sola veu, entén que és pel que fa al projecte social, que els socialistes defensem, i que ha de ser una sola veu a Europa". En tot cas, Navarro ha destacat que els socialistes catalans defensen que hi hagi "una sola veu" però també que "hi ha realitats diferents a Espanya".

Representació a l'executiva

El PSC ha gaudit històricament de dos llocs a l'executiva del PSOE i Navarro no tem que aquesta representació desaparegui en la nova composició que dissenyarà Rubalcaba. "Aquesta nit parlarem amb el secretari general sobre la representació del PSC dins de l'executiva del PSOE", que "sempre ha existit i no tinc cap dubte que continuarà existint". Segons ha explicat, "la participació dels representants la decideix el PSC parlant i dialogant amb el secretari general dels socialistes espanyols. En tot cas no ha volgut avançar si el PSC proposarà el nom de Carme Chacón per a aquest òrgan.

stats