CIMERA D'EDUCACIÓ
Política 22/05/2013

Navarro: “No anirem a una reunió a parlar només dels atacs a la llengua”

El primer secretari del PSC assegura que també cal parlar d'altres qüestions, com la priorització de l'escola pública

Sara González
1 min

BarcelonaEl primer secretari del PSC, Pere Navarro, està disposat a assistir a la cimera d'educació que vol convocar el president Artur Mas per fer un front comú contra la llei Wert, però demana que la trobada no es limiti a parlar dels atacs al català i a les competències de la Generalitat. "Nosaltres no anirem a una reunió a parlar només dels atacs a la llengua i dels atacs a les competències de la Generalitat", ha dit Navarro tot just després de reunir-se amb el president del Govern.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El líder dels socialistes ha destacat que el seu partit defensa la immersió lingüística perquè "facilita i assegura la cohesió lingüística i social" i que també farà front comú perquè no es trepitgin les competències de Catalunya en matèria educativa. Tot i això, ha demanat que l'ordre del dia de la cimera sigui més àmplia i tracti qüestions que afecten a la comunitat educativa, com ara les afectacions que la nova llei tindrà sobre l'assignatura de religió, la ràtio d'alumnes per professor, la qualitat de l'educació pública i les prioritats, tant del Govern com de l'executiu espanyol, per preservar l'actual model educatiu.

Segons Navarro, Mas ha obert la porta a que es tracti qüestions més enllà de l'atac a la immersió lingüística i, si bé dóna per fet que en la qüestió de la llengua estaran d'acord, ha donat per fet que hi haurà "discrepàncies" en altres qüestions que afecten el model educatiu català.

stats