Política 05/12/2011

Navarro deixa les portes obertes que el PSC tingui grup propi a Madrid

"Volem ser més visibles davant el PSOE" i "poder votar diferent". El candidat a la primera secretaria del PSC creu que és el congrés més "obert i participatiu" de la història del partit

Ara
2 min

BarcelonaL'alcalde de Terrassa i candidat a la primera secretaria del PSC, Pere Navarro, no ha tancat les portes que el PSC tingui grup propi. En una entrevista a El matí de Catalunya Ràdio, Navarro, que mai s'havia mostrat obertament partidari d'aquesta opció, ha dit que "no hem de tancar les portes al grup propi. O a les eines del grup propi".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El candidat ha afegit que "volem ser més visibles davant el PSOE" per poder "votar diferent, si cal".

Navarro ha tornat a defensar la seva proposta de liderar una candidatura única de cara al congrés del PSC dels propers dies 16, 17 i 18 de desembre. Ha dit que treballarà per arribar a un acord "amb el màxim de transparència" amb la resta de candidats. Si no, ha afegit, caldrà "anar al congrés a votar".

El candidat ha aprofitat per reivindicar com s'està produint el procés previ al congrés. Creu que és el "més obert i participatiu de la història del PSC" i que nota que la gent té ganes d'opinar i decidir.

En l'entrevista ha assegurat que ha notat "el suport dels companys i companyes de les bases del partit", i que veu que les seves propostes "han estat ben rebudes".

Navarro ha sentenciat que l'estructura actual del partit és de "final d'una etapa que ha tingut els seus èxits i els seus problemes". Creu que el PSC s'ha acostumat que la direcció de la formació prengui les decisions i que la resta de gent s'hi ha "acomodat". "Això ha de canviar", ha continuat.

Segons l'alcalde de Terrassa, els socialistes han de crear maneres de fer que s'acostin els sectors socials que envolten el PSC, i fomentar espais de confiança, de relació i de participació: "Hem de fer un gir cap a nosaltres mateixos i cap a la societat", ha dit.

A més, el candidat ha reivindicat "la societat de la decència" en un crit per reivindicar els valors propis del partit.

D'altra banda, Navarro no ha volgut aclarir si es presentaria com a candidat a la presidència de la Generalitat.

stats