EL NOU FINANÇAMENT
Política 25/06/2012

Navarro: "L'actitud de Mas sobre el pacte fiscal porta a la divisió a Catalunya i a un xoc de trens amb Espanya"

Alerta que Catalunya no necessita "aventures" sinó "certeses"

Acn
2 min

MadridEl primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha expressat aquest dilluns la seva "preocupació" per "l'actitud" del govern de la Generalitat de Catalunya i del seu president, Artur Mas, "d'anar cap a un procés de divisió de la societat catalana i cap a un procés de xoc de trens entre la societat catalana i també amb la resta de la societat espanyola". Segons Navarro, "en aquests moments és imprescindible millorar el finançament de Catalunya però també un futur que tingui certeses i on tothom tingui confiança, i no un futur que no sabem on ens porta, tampoc el Govern". Navarro ha fet aquestes manifestacions després de les dues reunions que ha mantingut aquest dilluns a Madrid amb els secretaris generals de CCOO i UGT, Ignacio Fernández Toxo i Cándido Méndez.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El primer secretari del PSC ha abordat amb els dos líders sindicals la situació econòmica de l'Estat i els efectes de les mesures impulsades per l'executiu de Mariano Rajoy i Artur Mas a Catalunya i a Espanya.

Navarro ha assegurat que les "retallades" i les polítiques d'austeritat dels dos presidents són "un fracàs" perquè "cada mes hi ha més aturats i gent que no té cap mena d'esperança". "Els espanyols i els catalans esperem veure polítiques de creixement", ha dit.

També ha parlat de la proposta de pacte fiscal que impulsa el president de la Generalitat. En aquest sentit, ha assegurat que el plantejament de la seva formació és un acord "ambiciós" i "possible" i ha recordat que la postura de la seva formació té "molta proximitat" amb la de la majoria dels organismes i institucions de Catalunya.

Com a exemple, ha citat el document que han redactat els sindicats catalans que " s'aproxima bastant al que nosaltres hem explicat en diversos documents".

"Els sindicats i sectors econòmics volen que Catalunya tingui un futur que no sigui una aventura en un moment de crisi tan greu", ha dit, i per això "les nostres propostes saben on van i són plantejaments que milloren el finançament, mentre que les del govern marquen un futur incert".

Cándido Méndez adverteix que la postura a favor del pacte fiscal no és unànime a UGT

Després de reunir-se amb Navarro, el secretari general de la UGT, Cándido Méndez, ha advertit que la postura a favor del pacte fiscal que manté UGT a Catalunya no és unànime al sí de tota la UGT a l'Estat. Segons Méndez, el sindicat considera "interessant" el debat que vincula una millora del finançament a la garantia dels serveis socials, però a dins d'UGT hi ha veus que "matisen" el suport o són "diferents".

stats