Política 23/05/2012

Navarro: "Sortir d'Espanya és sortir d'Europa"

El primer secretari del PSC demana a RAC1 que no se'l "radicalitzi" com a "espanyolista". Confirma que està negociant amb CiU un pacte fiscal específic dins la Lofca

Ara
2 min

BarcelonaEl primer secretari del PSC, Pere Navarro, insisteix que l'opció independentista és equivocada i ha afirmat aquest dimecres en una entrevista a RAC1 que si Catalunya surt d'Espanya implicaria una sortida també d'Europa. Navarro també ha confirmat, tal com explica l'ARA, que CiU i PSC negocien un pacte fiscal que figuri com a específic dins la llei orgànica de finançament de les comunitats autònomes (Lofca), tal com passa amb els concerts econòmics d'Euskadi i Navarra.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Espero una Catalunya que lideri Espanya i Europa, i això no es pot fer si constantment estàs amenaçant [amb la independència]", ha assegurat. "I sortir d'Espanya és sortir d'Europa". "La gent està molt fotuda i estem parlant contínuament d'un pacte fiscal que arribarà quan arribi, d'aquí a dos o tres anys, amb un futur completament incert, i la gent vol respostes avui", ha afegit.

Navarro ha lamentat, però, l'enrenou que van provocar les seves anteriors declaracions en contra de la independència de Catalunya. El líder dels socialistes catalans ha revelat que ha rebut fins i tot amenaces de mort a Twitter.

"Tinc respecte pels independentistes. El que no pot passar és que això es radicalitzi de manera que si jo dic que no sóc independentista, se'm radicalitzi com a espanyolista. Defenso les llibertats de Catalunya dins un model federal. Demanaria que no se'm col·loqués a l'altra banda".

Negociacions per al pacte fiscal amb CiU

Tal com explica l'ARA, en l'entrevista a RAC1 Navarro ha confirmat que CiU i PSC negocien un model de finançament específic per a Catalunya dins la Lofca. Tècnics del Govern i del PSC ja es van reunir la setmana passada. És un primer pas entre les dues formacions per acostar posicions i trobar un encaix jurídic al pacte fiscal. "Arribar a un acord entre el PSC i CiU és una mica més a prop que en trobades anteriors", ha dit Navarro. Ha deixat clar, però, que "si la condició és sortir de la Lofca, no en podrem ni parlar". "Nosaltres proposem un consorci entre les agències tributàries catalana i espanyola, presidit per la part catalana, amb vot de qualitat. Això que li estic dient és una revolució", ha insistit. L'element en què CiU i PSC encara estan més lluny és sobre l'organisme encarregat de recaptar els impostos dels catalans.

stats