PLE DEL PARLAMENT
Política 23/02/2011

La vicepresidenta 'diagnostica' a Uriel Bertran una "fixació malaltissa" per la consellera de Justícia i les consultes

Malgrat que el diputat de Solidaritat interpel·lava la consellera Fernández Bozal en el ple del Parlament, ha respost Joana Ortega

Oriol March
2 min

BarcelonaEra un dels cara a cara més esperat de la sessió parlamentària. La vicepresidenta Joana Ortega i el diputat de Solidaritat Catalana Uriel Bertran han entrat en una moguda discussió arran de les crítiques de Bertran al nomenament de Pilar Fernández Bozal com a consellera de Justícia. El diputat de Solidaritat ha mostrat els documents en què Bozal, com a advocada de l'Estat, comparava la cessió de locals municipals per a la consulta independentista d'Arenys de Munt amb les capelles ardents de membres d'ETA en alguns ajuntaments bascos. Malgrat que la seva interpel·lació anava exclusivament dirigida a la consellera de Justícia, el Govern ha decidit que fos la vicepresidenta Joana Ortega qui contestés a Bertran.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Només pujar al faristol, Ortega ha assegurat que el diputat de Solidaritat tenia una "fixació malaltissa" amb Bozal i que és el Govern "qui decideix qui contesta, no vostès". Més endavant, la vicepresidenta ha fixat la postura de l'executiu sobre les consultes independentistes: "Ni posarem pals a les rodes ni les promourem". Pel que fa a la llei de consultes, que va comptar amb el vot negatiu de CiU la passada legislatura, Ortega ha afirmat que se n'està preparant una de nova per tal de no haver de tenir el vist-i-plau de Madrid cada vegada que es vol consultar la ciutadania. I, en aquest sentit, ha retret a Bertran que votés a favor de la llei quan era diputat d'ERC i que ara es queixi que qualsevol consulta hagi de passar per Madrid. "No ens vingui a donar lliçons", ha conclòs Ortega la primera part de la seva intervenció.

En el torn de contrarèplica, el diputat de Solidaritat ha afirmat que, potser, CiU no sabia el passat de Fernández Bozal com a advocada de l'Estat, i ha emmarcat el seu nomenament en una cadena de designacions properes al PP. Ortega li ha respòs que la seva intervenció estava essent "reprovable" i li ha demanat "memòria".

stats