Política
Política 11/08/2011

Pirates de Catalunya busca avals a internet per presentar-se a les eleccions espanyoles

L'última reforma de la Llei Orgànica de Règim Electoral General requereix un aval del 0,1% dels ciutadans censats a cada província perquè els partits sense representació actual al Parlament puguin presentar candidatura a les eleccions generals

Francina Bosch
1 min

BarcelonaEl partit Pirates de Catalunya s'ha proposat recollir els avals necessaris per a poder-se presentar a les properes eleccions generals del 20 de novembre. Per fer-ho, han llançat una crida a través de la pàgina web joavalo.pirata.cat en què demanen als usuaris d'internet – perfil del votant estàndard del partit - el suport necessari que requereix la llei.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'última reforma de la Llei Orgànica de Règim Electoral General (LOREG), pactada pel PSOE, el PP, CiU i PNB, estableix que els partits sense representació actual en el Parlament hagin de presentar un aval del 0,1% dels ciutadans censats a cada província per a poder participar a les eleccions. El període establert per a recaptar-los és de 20 dies des de l'anunci de la convocatòria electoral al BOE, que tindrà lloc el proper 27 de setembre.

Cada ciutadà només pot avalar una candidatura, i per a fer-ho ha d'omplir uns fulletons especials que la junta Electoral Central facilitarà als partits un cop iniciat el termini. Des de la pàgina web joavalo.pirata.cat, sol·liciten les dades de contacte de tots els usuaris que vulguin avalar la candidatura, per tal que el partit es pugui posar en contacte amb els avaladors quan s'iniciï el procés de recaptació.

Pirates de Catalunya, englobat dins del moviment pirata internacional, defensa l'accés lliure a la cultura, al coneixement i a la informació. El partit té presència a més de 50 estats dels 5 continents, i té representació al parlament europeu, a Catalunya, Alemanya, Txèquia, Suïssa, Hongria i Nova Zelanda.

stats