Política 02/06/2015

La Plataforma pel Dret a Decidir: "No era millor moment d'imposar un himne que no s'escau a una prova esportiva."

Aureli Argemí nega que repartissin xiulets i confirma a Catalunya Ràdio que no han rebut cap requeriment de la Comissió Antiviolència

Ara
2 min

BarcelonaEl president de la Plataforma pel Dret a Decidir, Aureli Aregmí, defensa l'actitud de l'entitat en la final de la Copa del Rei de dissabte, protagonitzada per la sonora xiulada del Camp Nou a l'himne espanyol. La Plataforma pel Dret a Decidir és una de les dotze entitats promotores del 'Manifest per la xiulada a l’himne espanyol i al rei Felipe de Borbón' i s'enfronta a una sanció de la Comissió Antiviolència. Argemí deixa clar, però, que no van repartir xiulets, que l'únic que van fer va ser promoure la protesta. "Vam prendre posició, nosaltres estem sempre en llibertat d'expressió, que és la base de democràcia", ha dit aquest dimarts en una entrevista a Catalunya Ràdio. "No era millor moment d'imposar un himne que no s'escau a una prova esportiva". La Plataforma pel Dret a Decidir confirma que per ara no han rebut "cap requeriment" de la Comissió Antiviolència i que no esperaven "aquesta presa de posició de l'Estat" en contra de la xiulada.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Es van imposar uns símbols. Es va aprofitar un partit per dir-nos coses amb les quals no hi estem d'acord. No es pot aprofitar una prova esportiva per dir-nos que hem de ser d'una manera i no d'una altra", ha afegit Argemí.

Les sancions més probables d'Antiviolència són contra les dotze entitats promotores. Es tracta dels signants del Manifest per la xiulada a l’himne espanyol i al rei Felipe de Borbón: Catalunya Acció, Sobirania i Progrés, Plataforma pel Dret a Decidir, el sindicat CADCI, International Comission of European Citizens (ICEC), Fundació President Macià, Ara o Mai!, Catalunya diu Prou, Casal per la Llibertat i la Independència de Catalunya, Societat Catalana de Lliure Opinió, Moviment de Cultura Popular El Sotrac i Units per Declarar la Independència de Catalunya (Updic). En el manifest, les dotze entitats instaven a superar el “complex d’esclau” i demanaven “no deixar passar cap oportunitat per manifestar la voluntat de llibertat nacional”.

El president del Consell Superior d’Esports, Miguel Cardenal, va assegurar ahir que consideren aquestes conductes “completament antijurídiques” i que, per tant, “molt probablement són objecte de sanció”.

stats