Política 05/12/2014

Plataforma per Catalunya acusa Podem d'haver-los "copiat íntegrament" el discurs

El líder de la formació xenòfoba acusa Podem de ser una "casta de mestres adoctrinadors universitaris" i afirma: "Nosaltres ja havíem encunyat el concepte de 'casta política' quan Pablo Iglesias encara ni es recollia la cua"

Ara
2 min

BarcelonaPlataforma per Catalunya està incòmode amb l'ascens de Podem. Això s'evidencia en un comunicat emès per la formació xenòfoba en què titlla el partit de Pablo Iglesias de "casta de mestres adoctrinadors universitaris" i l'acusa de beneficiar-se del "beneplàcit d'alguns mitjans de comunicació" i de "la complicitat del PP". D'aquesta manera, PxC celebra que "s'hagi aconseguit esbocinar el bipartidisme aleatori i sistemàtic", però lamenta que Podem ho hagi fet "amb un missatge copiat íntegrament pel que fa als diagnòstics de la declaració programàtica de PxC i del discurs de protesta i de denúncia que portem desplegant des de fa més de deu anys els socialidentitaris de Plataforma".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així doncs, el secretari general de PxC, Robert Hernando, ha afirmat que Podem "ha copiat el discurs de Plataforma per Catalunya de manera flagrant i evident". "Nosaltres ja havíem encunyat el concepte de 'casta política' quan Pablo Iglesias encara ni es recollia la cua, això està documentat i es pot comprovar fàcilment avui en dia a internet", insisteix el també regidor d'Igualada, que afirma que Podem no recull de PxC la seva "innegociable preferència pel poble de casa", però sí que comparteixen –també amb el Front Nacional francès o el FPO austríac– les propostes "pel que fa a justícia social, en assumptes com la defensa de la sanitat i l'educació pública, la lluita contra els desnonaments i el desacord total amb la forma d'actuar de les oligarquies elitistes europees que oprimeixen la classe treballadora amb el seu model econòmic ultraliberal".

En tot cas, Hernando també marca distàncies amb Pablo Iglesias: "Els pols oposats poden arribar a tocar-se, però no per això deixen de ser oposats, la diferència entre el missatge de Podem i el nostre radica a les solucions, les nostres són reals, el nostre moviment ofereix una alternativa a la casta que no és el model abocat a la misèria de Cuba o Veneçuela, per no parlar de l’Iran, que és una dictadura islàmica". "Trobem un despropòsit total i absolut la política sobre immigració de portes obertes que proposa Pablo Iglesias, també ho és el seu model subsidiari que promou la llei del mínim esforç, i per descomptat nosaltres donem molta més preferència a la seguretat ciutadana que ells", insisteix, motiu pel qual "l'elector que pretengui liquidar la casta política corrompuda ha de decidir entre el model de pobresa i estancament que ofereix el neocomunisme de Podem com ha quedat comprovat a Cuba, Veneçuela o Bolívia o entre l’opció socialidentitària que està triomfant i creixent a la resta d'Europa".

Així mateix, el líder de PxC encara ha insistit que, amb la quota mediàtica de Podem, també podrien aspirar a uns resultats excepcionals: "Si a nosaltres ens donessin veu els mitjans de comunicació un 25% del que li han donat a Pablo Iglesias, els arrasaríem electoralment en molt poc temps. Al cap i a la fi el que nosaltres defensem és el mateix que defensa el partit més votat a França".

stats