Política 25/07/2017

Ple tens a Batea: "Fins ara ens coneixien pel vi i ara com aquell poble que vol marxar de Catalunya"

L'alcalde del municipi de la Terra Alta que proposa demanar annexió a l'Aragó no rectifica i diu que la pilota "és a la teulada de Puigdemont"

Roser Royo
2 min
Un moment del ple de Batea d'aquesta migdia

BateaL’alcalde de Batea, Joaquim Paladella, d’Unió per la Terra Alta (UPTA) -partit vinculat al PSC- manté les crítiques envers el govern de la Generalitat, al qual acusa de discriminar el seu poble, i no s’ha fet enrere respecte a la seva amenaça d’iniciar les gestions necessàries per marxar de Catalunya i annexionar-se a l’Aragó. Ho ha dit aquest migdia després d’un ple tens al qual han acudit desenes de veïns del municipi que li han demanat a crits la dimissió.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Lluny de rectificar o disculpar-se, com li han exigit els regidors de l’oposició -els independents de 100% Batea i el PDECat-, Paladella ha exposat que ara la pilota és a la teulada del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, a qui fa setmanes va demanar “visita” per exposar-li diversos temes que evidencien la discriminació que pateix Batea per part de l’executiu català des de fa anys.

"Això no va de banderes"

“No hem fet cap proposta concreta per marxar de Catalunya ni al subdelegat del Govern a Tarragona, amb el qual no ens hem arribat ni a reunir”, va precisar Paladella. “Això no va de banderes, ni de Catalunya i Espanya”, ha afegit, tot assenyalant que els propers passos dependran de la reunió amb Puigdemont o d’altres representants del govern català.

La no-concertació de 30 places a la residència de la gent gran, la tramitació de nous parcs eòlics dins el terme municipal de Batea o una nova delimitació territorial del municipi amb la pèrdua d’un tros de terreny que passa al terme de Gandesa són els tres exemples que Paladella ha exposat en el transcurs del ple. “Ser alcalde no és anar a fer el vermut el dia de festa major, sinó arriscar-se pel teu poble”, ha assenyalat.

Els grups de l’oposició li han retret haver perjudicat la imatge del poble. “Fins ara ens coneixien pel bon vi i ara ens coneixen com aquell poble que vol marxar de Catalunya. És una imatge que costarà molt de refer”, ha etzibat Ramon Arnal, portaveu de 100% Batea. “A qui es pensava que representava quan va dir que volia explorar les possibilitats jurídiques de marxar a l’Aragó?”, li ha preguntat Arnal tot recordant que a la consulta del 9-N a Batea el 85% dels votants van apostar pel sí-sí. De fet, l’Ajuntament està adherit a l’AMI per iniciativa del mateix alcalde. “Ha desprestigiat el Procés i la feina de molt de temps se n’ha anat en orris”, ha afegit el portaveu de l’oposició.

De fet, Paladella ha admès sentir-se utilitzat pels detractors del Procés, però també pels seus defensors. “El que no es pot fer tampoc és tapar-ho tot amb el Procés”, ha manifestat. Paladella és alcalde de Batea des del 1991 i actualment té la majoria absoluta amb cinc regidors de la UPTA, partit que des del 2008 està adherit al PSC.

stats