Política 08/06/2015

Podem defensa que els seus estatuts els permeten canviar de sigles a Catalunya

Si un 10% de la militància ho demana es pot convocar un referèndum per presentar-se amb un altre nom. La formació de Pablo Iglesias, però, descarta que això pugui passar a nivell estatal

Mariona Ferrer I Fornells
1 min

MadridPodem havia defensat fins ara que no era possible canviar de sigles a nivell autonòmic. Que així ho marcaven els estatuts del congrés de Vistalegre i que l'única manera de confluir era fer-ho sota el nom de Podem. Però Catalunya és diferent per a la formació i ja té al davant els mecanismes que els permetrien confluir amb d'altres forces i canviar de nom. Així ho ha defensat el secretari d'Organització, Sergio Pascual, en roda de premsa després de l'executiva de Podem. Després de negar que tinguin la intenció de presentar-se en les generals sota una sigles que no siguin les seves, ha detallat que el "model de Vistalegre" també els permet que, si un 10% dels inscrits a Catalunya demana canviar de sigles, es pot vehicular un referèndum per decidir si es manté el nom de Podem o bé es canvia per un altre.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Per tant, existeix un mecanisme que no existeix en les generals perquè en en les eleccions autonòmiques, en aquest cas les catalanes, es pugui apostar per un altre model de representació amb un nom diferent al de Podem", ha resumit Pascual. De totes maneres, portaveu del partit ha puntualitzat que a dia d'avui encara no hi ha "cap procés [de confluència] obert" i que no saben si n'hi haurà. La primera força interessada perquè així sigui és ICV, que ja ha demanat de repetir l'experiència de Barcelona en Comú de cara el 27-S. "A dia d'avui ens presentem com a Podem", ha afegit Pascual recordant que estant en procés de primàries per escollir el candidat autonòmic.

stats