Política 29/01/2015

Podem respecta la investigació de la Complutense sobre Monedero

La formació que lidera Pablo Iglesias esperarà la decisió de la Universitat per pronunciar-se al respecte

Efe
1 min
Pablo Iglesias dissenya un partit basat en l’hiperlideratge.

MadridPodem expressa el seu total respecte davant l'obertura d'un procés d'informació reservada sobre l'activitat de consultoria del professor i número tres del partit, Juan Carlos Monedero, obert per la Universitat Complutense de Madrid (UCM), i esperarà a que avanci una mica més la seva actuació per pronunciar-se.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

D'aquesta manera, la formació que lidera Pablo Iglesias opta per la prudència davant la decisió de la Complutense, que dilluns passat informava que el rector de la Universitat, José Carrillo, va decidir estudiar els fets "davant les notícies publicades en diferents mitjans d'informació" sobre uns treballs d'assessoria a governs llatinoamericans realitzats per Monedero amb què va ingressar 425.150 euros a finals de 2013.

Fonts de la direcció de Podem han explicat a Efe que no hi haurà un pronunciament oficial fins que el procés avanci més, alhora que han subratllat l'"afartament" davant la campanya de desprestigi que, diuen, està patint Podem. Una campanya –recorden– que ja es va veure en el cas del treball com a investigador extern que el secretari de Política de Podem, Íñigo Errejón, va realitzar per a la Universitat de Màlaga.

Fins ara, subratllen les mateixes fonts, totes les acusacions que s'han llançat contra els dirigents de Podem han resultat falses. De moment, segons asseguren, Monedero no té constància que l'Agència Tributària hagi obert una investigació sobre aquesta activitat de consultoria ni ha rebut notificació oficial al respecte.

Preguntat per aquest assumpte, el passat dimarts el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, assenyalava: "L'Agència Tributària actua d'ofici i, per tant, esperarem"

stats