Política 22/12/2014

Herrera: "Pablo Iglesias no pot derrotar sol Artur Mas"

El líder d'ICV avisa Podem que a Catalunya cal una confluència d'esquerres per desbancar CiU

Sara González
1 min

BarcelonaEl míting de Pablo Iglesias a Barcelona no ha deixat indiferent cap dels partits catalans. Especialment ICV, que considera que Podem oblida que a Catalunya hi ha una àmplia fragmentació de l'esquerra que només unida podrà esdevenir alternativa. "Pablo Iglesias no pot derrotar sol Artur Mas", ha sentenciat el coordinador nacional d'ICV, Joan Herrera, que ha recordat que només amb un escenari de confluència de les esquerres es podrà desbancar CiU.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Herrera ha assegurat que li va agradar "l'actitud" d'Iglesias de voler canviar les coses, però no s'ha estat d'advertir-lo que si pensa que en solitari pot fer fora Artur Mas és que "no coneix Catalunya". Llevat, ha insistit el líder ecosocialista, que l'objectiu de Pablo Iglesias sigui, en realitat, convertir les eleccions catalanes en una "enquesta" de les espanyoles.

Si bé el líder de Podem va criticar l'abraçada del portaveu de la CUP David Fernàndez amb Artur Mas, Herrera ha instat Iglesias a "abraçar-se" als drets socials i l'escola i la sanitat pública i a discutir la fórmula perquè a Catalunya les esquerres vagin juntes per aconseguir-ho. De fet, el coordinador nacional d'ICV ha recordat que a Barcelona les converses dels ecosocialistes amb Guanyem i Podem van per bon camí. "Si ho fem a Barcelona, per què a Catalunya no?", ha etzibat. Amb tot, Herrera ha dit que aquesta vegada no té previst veure's amb Pablo Iglesias, com sí que farà Ada Colau aquest dilluns a la tarda.

stats