Política 18/10/2014

Pablo Iglesias:"El cel no es pren per consens, es pren per assalt"

El líder de Podem inaugura l'assemblea ciutadana que ha de decidir el futur del partit

Mariona Ferrer I Fornells
2 min
Pablo Iglesias ha inaugurat l'assemblea ciutadana 'Sí es pot' al palau de Vistalegre de Madrid. EFE

Madrid"No ens conformem en arribar fins aquí, sortim a guanyar". Amb aquesta consigna el líder de Podem, Pablo Iglesias, ha inaugurat aquest dissabte l'assemblea ciutadana 'Sí es pot', que reuneix milers de persones al palau de Vistalegre de Madrid, i ha de perfilar l'estructura i organització de la formació. Iglesias ha reiterat que Podem va a per totes i que la seva vocació és de victòria. "El cel no es pren per consens, es pren per assalt", ha advertit en concloure un discurs que ha durat un quart d'hora. El líder de Podem ha basat el seu parlament en criticar els partits tradicionals i també la premsa.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Diuen que arribem aquí dividits", ha llançat Iglesias, demanant al públic un "aplaudiment irònic" per tant als mitjans que volen fracturar el partit com també PP i PSOE, que utilitzen com a "forma de censura el consens". Però l'eurodiputat gairebé no ha volgut entrar en el terreny relliscós de les diferents corrents dins de Podem. Ha utilitzat un símil del món del bàsquet per parlar del seu equip.

En aquest sentit ha utilitzat la final de bàsquet del 1984 entre Espanya i els Estats Units per exemplificar els que es conformen per simplement haver arribat a una final. En canvi, Pablo Iglesias creu que Podem està vivint un moment més propi de la final entre els Estats Units i Espanya en les olimpíades de Pequín del 2008, quan sí que era possible guanyar el partit. "Estem en un moment així: hem de calcular els temps morts justos. No podem fallar ni un triple ni carregar-nos de faltes personals. Sortim a guanyar" en les generals, ha afegit.

L'assemblea ha començat amb una hora de retard. La cua per entrar donava la volta al palau d'esports de Vistalegre, si bé finalment no s'ha acabat emplenant tot l'aforament previst. Durant l'assemblea d'aquest cap de setmana es debaten els principals esborranys que han de definir el futur del partit. Hi ha dos blocs molt diferenciats: el favorit, liderat per l'equip de Pablo Iglesias i que aposta per una estructura de partit més jerarquitzada; i el liderat pels eurodiputats Pablo Echenique i Teresa Rodríguez, d'Esquerra Anticapitalista, que aposten per tres portaveus i donar més poders als cercles.

Els més de 132.000 inscrits a Podem podran començar a votar quin esborrany prefereixen dilluns, i els resultats no es donaran a conèixer fins al cap d'una setmana, el dilluns 27 d'octubre.

stats