Política 24/11/2014

Podem es fa enrere en la renda mínima universal

Rafael Mayoral, membre del Consell de Coordinació de Podem, assegura que des de la formació "mai s'ha plantejat l'aplicació immediata" d'aquesta mesura

Europa Press
2 min

MadridEl secretari de relacions amb la societat civil del Consell de Coordinació de Podem, Rafael Mayoral, ha assegurat aquest dilluns que la formació política liderada per Pablo Iglesias "mai ha plantejat l'aplicació immediata" de la renda bàsica universal, sinó que ha defensat una "aplicació paulatina".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Mai s'ha plantejat l'aplicació immediata de la renda bàsica, el que s'ha plantejat des de tots els fòrums on s'ha defensat el dret a la renda bàsica és una aplicació paulatina", ha assenyalat en una roda de premsa a Madrid, tirant-se enrere, així, en una de les propostes recollides en el programa del partit.

Una de les mesures contemplades en el programa amb el que Podem va presentar-se a les passades eleccions europees del mes de maig, donava suport al dret a una renda bàsica "per tots els ciutadans pel simple fet de ser-ho, i, com a mínim, del valor corresponent a l'umbral de pobresa amb l'objectiu de possibilitar un nivell de vida digne".

Segons Mayoral, des de Podem advoquen pel respecte a la Declaració Universal de Drets Humans en el que s'estableix el dret a un nivell adequat de vida i per això defensen el dret a una renda bàsica universal.

En aquest sentit, ha assenyalat que "no és acceptable" que a Espanya hi hagi 1,7 milions de persones sense recursos: "És una prioritat nacional a dia d'avui, i a partir d'aquí anirem extenent la cobertura social al conjunt de la població", ha matitzat sobre la forma i els temps en que s'aplicarà la renda bàsica que proposen.

Esborrany de programa econòmic

Respecte a l'esborrany de programa econòmic que prepara la formació, ha destacat que el presentaran "al llarg de la setmana", "probablement dijous". Aquest document, en el que treballen els catedràtics Juan Torres i Vicenç Navarro, serà posteriorment sotmès a un debat ciutadà.

El primer esborrany estarà obert al "diàleg" amb diferents actors socials, ha explicat Mayoral. En qualsevol cas, es tracta d'un projecte que "pretén satisfer les necessitats de la gent" i que aposta pel seu "rescat".

stats