Política 10/10/2017

La Policia Nacional està preparada per detenir Puigdemont immediatament, segons Bloomberg

Els GEO i el grup d'acció ràpida de la Guàrdia Civil estan desplegats a Barcelona per actuar si es declara avui la independència, segons 'El Confidencial'

Ara
1 min

BarcelonaLa Policia Nacional "està preparada per arrestar el president català, Carles Puigdemont, immediatament si declara la independència", segons informa el mitjà econòmic Bloomberg. El mitjà indica que hi ha "agents d'elit desplegats" a Catalunya que podrien participar en una "operació si la policia catalana intenta protegir Puigdemont".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En la mateixa línia informa el digital 'El Confidencial', que diu que un equip del grup especial d'operacions (GEO) de la Policia Nacional està desplegat a Barcelona "per reduir al mínim el seu temps de resposta en el cas que la seva actuació sigui necessària", segons han confirmat a aquest mitjà fonts policials. A més, el grup d'acció ràpida (GAR) de la Guàrdia Civil, la unitat d'elit de l'institut armat, ha enviat a Catalunya uns 200 agents que també estan preparats "per activar una operació en qualsevol moment".

Tot i això, Bloomberg indica que "encara no s'ha pres una decisió final sobre si actuar", i afegeix que si el president de la Generalitat no fa una declaració d'independència amb efectes immediats, el govern de Madrid "potser no actua".

stats