Política 28/07/2017

'Politico' avisa que "l'amenaça de presó" per frenar el referèndum no està ben vista a Europa

El setmanari dels EUA inclou Catalunya com una de les sis crisis que poden complicar l'estiu a la Unió Europea

Ara
1 min
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, durant el ple d’ahir.

BarcelonaEl prestigiós setmanari dels EUA 'Politico' ha publicat un article amb les sis crisis que poden complicar l'estiu a la Unió Europea, entre les quals hi ha inclòs Catalunya. El setmanari ha criticat la resposta que Madrid pretén donar a la voluntat del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, de celebrar el referèndum el pròxim 1 d'octubre. 'Politico' defensa que "amenaçar amb presó per haver cridat a votar no està ben vist en un continent que treu pit del seu historial de drets humans".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així, el setmanari dels EUA defensa que és "poc probable" que cap de les dues parts, ni la Generalitat ni la Moncloa, "retrocedeixin". Però també preveu que s'incrementen les accions al carrer dels partidaris de la independència i, fins i tot, planteja la possibilitat que "les forces armades" surtin al carrer.

'Politico' també descriu la posició de la Unió Europea: assegura que "s'esforça per no comentar la qüestió de Catalunya" perquè creu que "qualsevol paraula que pronunciï pot ofendre una de les dues parts". Tot i això, avisa que la situació de Catalunya i el que passi en les properes setmanes serà observat per col·lectius com els flamencs de Bèlgica, els escocesos i també els mateixos bascos.

Aquest article tres dies després que el mateix 'Político' publiqués dimarts un altre text, titulat 'El factor Puigdemont', en què advertia que el president de la Generalitat "ha demostrar que va debò amb la independència".

stats