ELECCIONS MUNICIPALS
Política 03/01/2011

Portabella promet remuntar (a) Barcelona

Els republicans ompliran els carrers de la capital amb cartells que volen ajudar a trencar amb la "dicotomia entre Jordi Hereu i Xavier Trias" i frenar la davallada electoral

Roger Tugas
1 min
Cartell preelectoral de Jordi Portabella.

BarcelonaLes eleccions municipals del maig seran decisives per una Esquerra, que va sortir molt tocada de la nit del 28-N i, en especial, perquè han de treure un bon resultat a la capital catalana per frenar l'agonia dels republicans. És per aquest motiu que ERC de Barcelona ha estat la primera força a portar la precampanya al carrer i, durant aquesta setmana, penjarà cartells amb el rostre del seu cap de llista, Jordi Portabella, i el lema "Sí! Remuntarem Barcelona".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons l'equip de premsa dels republicans, el primer objectiu d'aquesta breu campanya és mostrar optimisme per sortir de la crisi en una "Barcelona sense rumb i sense model de ciutat". El segon és ajudar a construir la imatge d'alcaldable de Portabella i reforçar un "tercer espai" que trenqui la "dicotomia entre Jordi Hereu i Xavier Trias". L'últim objectiu és en clau interna, ja que els cartells també busquen "donar ànims a l'electorat d'Esquerra, que ha quedat xocat amb els resultats del 28-N".

Malgrat que la imatge només durarà una setmana als carrers de la capital catalana, aquesta campanya serà el tret d'inici de la precampanya dels republicans, que també usaran un lema "en positiu" diferent al dels cartells. Durant les properes setmanes, Portabella seguirà amb les converses amb altres forces sobiranistes, com Solidaritat Catalana o les CUP, per explorar la possibilitat d'acordar una candidatura conjunta.

stats