MOVIMENTS EN L'ESPAI INDEPENDENTISTA
Política 08/03/2011

El grup parlamentari d'ERC es desvincula del pacte Portabella-Laporta

Anna Simó descarta una eventual inclusió de Laporta al grup parlamentari d'ERC encara que se sumi a la candidatura de Portabella

M.colomer
2 min

BarcelonaLa portaveu d'ERC al Parlament, Anna Simó, ha deixat clar aquest dimarts que l'eventual pacte a què pugui arribar l'exlíder de Siolidaritat Catalana per la Independència, Joan Laporta, amb el candidat d'ERC per Barcelona, Jordi Portabella, no vincula en cap cas el grup parlamentari d'ERC.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Si es concreta, serà un pacte a nivell local de Barcelona que no implica cap pacte més enllà", ha dit Simó en roda de premsa al Parlament. Ha assegurat que no està al cas del detall de les negociacions per tancar un eventual acord entre Portabella i Laporta. L'acord es podria visualitzar aquest dimecres en la conferència que farà Jordi Portabella per donar el tret de sortida a la precampanya electoral, en què ha confirmat que hi assistirà Laporta. Simó ha evitat dir si espera que es tanqui l'acord, i ha insistit que és una "qüestió d'ERC de Barcelona", amb perfil propi i que sovint actua amb autonomia respecte de la direcció nacional.

Tena "la marxa de Laporta no ens resta credibilitat"

El diputat i dirigent de Solidaritat per la Independència -partit creat un cop dissolta el 28-N la coalició Solidaritat Catalana- Alfons López Tena ha considerat que la marxa de Laporta de Solidaritat no resta credibilitat al seu projecte, perquè la "credibilitat depèn de la feina que es feia, es fa i es continuarà fent, al marge del que faci" el ja exlíder de la coalició independentista.

Això sí, Tena ha urgit Laporta a "prendre decisions respecte a l'escó" que ha recordat que va obtenir en nom de Solidaritat, i la seva pertinença al subgrup del Parlament. Solidaritat vol que Laporta els retorni l'escó -que ocuparia l'oficialista Isabel Clara Simó-, si bé el també diputat i dirigent de SI Uriel Bertran ha assegurat que no l'expulsaran del subgrup. Solidaritat no perd de vista que si Laporta abandona el subgrup però no l'escó, quedaran en situació d'empat amb l'altre partit amb qui comparteixen grup mixt, Ciutadans.

stats